تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,137,787 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,180,531 |
ارزیابی اثرات پیشتیمارهای حشره کش در دماهای مختلف بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه بذرهای کرکدار و بدون کرک دو رقم پنبه در شرایط آزمایشگاه | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
تحقیقات بذر | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
دوره 12، شماره 42، خرداد 1401، صفحه 46-53 اصل مقاله (1.04 M) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jsr.2022.1967760.1238 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
نویسندگان | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
احمد هراتی1؛ محمد رضا رمضانی مقدم* 1؛ صادق باغبان خلیل آباد2؛ مجید طاهریان1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1جهاد دانشگاهی کاشمر | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2دانشگاه علم و فرهنگ کاشمر | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
چکیده | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
به منظور ارزیابی اثرات پیشتیمارهای حشره کش در دماهای مختلف بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه بذرهای دو رقم پنبه در شرایط آزمایشگاه، آزمایش فاکتوریل در پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر موسسه جهاد دانشگاهی کاشمر در سال 98-1399 انجام شد. عامل اول شامل دو نوع بذر (کرکدار (شاهد) و بذر بدون کرک) و عامل دوم نوع رقم (رقم ورامین و خورشید)، عامل سوم دما در چهار سطح (18، 20، 22 و 24) و عامل چهارم اعمال حشره کش در سه سطح (شاهد، گائوچو و کروز) بود. نتایج مقایسه میانگین نشان داد بیشترین طول گیاهچه (74/16سانتیمتر) مربوط به تیمار رقم بدون کرک ورامین توام با گائوچو است. همچنین کمترین این صفت (44/12سانتیمتر) مربوط به رقم بدون کرک خورشید بدون کاربرد حشره کش بود. همچنین بیشترین درصد جوانهزنی (81/95 درصد) مربوط به تیمار بدون کرک رقم خورشید و کاربرد گائوچو بود. همچنین کمترین این صفت (3/83 گرم) مربوط به رقم کرکدار خورشید و عدم مصرف حشره کش بود. به طور کلی برای تولید بذوری با درصد جوانهزنی بالا بذور بدون کرک رقم خورشید و مصرف گائوچو و برای شاخص طولی بنیه بالاتر بذر دلنیته شده رقم ورامین با مصرف گائوچو توصیه میشود. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
کلیدواژهها | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
رشد گیاهچه؛ رقم خورشید پنبه؛ رقم ورامین پنبه؛ شاخص بنیه بذر و کرک | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
اصل مقاله | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
The effect of priming on seedling growth and germination characteristics of two genotypes of quinoa (Chenopodium quinoa willd)
Nasim Amrai1, Heshmat Omidi2* 1 PhD student in Agriculture, Department of Agriculture, Faculty of Agriculture, Shahid University of Tehran, Tehran, Iran, 2 Associate Professor, Department of Agriculture, Faculty of Agriculture, Shahid University of Tehran, Tehran, Iran,
ارزیابی اثرات پیشتیمارهای حشره کش در دماهای مختلف بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه بذرهای کرکدار و بدون کرک دو رقم پنبه در بررسی رشد گیاهچه و شاخصهای جوانهزنی ژنوتیپهای کینوا (Chenopodium quinoa Willd.)
نسیم امرایی1، حشمت امیدی2* 1دانشجوی دکتری تخصصی زراعت، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران، تهران، ایران، رایانامه: n.amraie96@gmail.com 2 دانشیارگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران، تهران، ایران، رایانامه: omidi@shahes.ac.ir
مقدمه کینوا با نام علمی (Chenopodium quinoa Willd) و خانواده Chenopodiacea دولپهای با حدود 39 درصد خودگشنی است (Jacobsen, 2003). این گیاه بومی کوههای آند در باماوی، شیلی و پرو است که سازگاری وسیعی دارد (Vega‐Gálvez et al., 2010). بیشتر ارقام کینوا به خوبی قابلیت رشد در شوری با غلظت 40 دسی زمینس بر متر و حتی بیشتر را هم دارند. این میزان شوری برای بیشتر گیاهان زراعی بیش از حد آستانه است(Jacobsen et al., 2009). پرایمینگ بذر تکنیکی است که به واسطه آن بذور پیش از قرارگرفتن در بستر خود و مواجه با شرایط اکولوژیکی محیط، به لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آمادگی جوانهزنی را بهدست میآورند که در آن بذرها در یک محلول نمک معدنی یا پلیاتیلنگلایکول و یا آب معمولی قرار داده میشود به طوری که به آرامی آب جذب کند و فعالیتهای متابولیکی قبل از جوانهزنی، بدون خروج ریشه انجام میشود (Qalandari, 2015). عناصر غذایی نقشهای متعددی را در گیاهان ایفا میکنند، وجود این عناصر در حد کفایت برای بهبود رشد گیاهان در شرایط تنشهای محیطی لازم است که در این میان عناصر روی و کلسیم از اهمیت ویژهای برخوردارند (Marschner, 2012). مرحله جوانهزنی یکی از مراحل مهم رشد و نمو گیاهان برای سبز شدن و استقرار مطلوب است. پیش تیمار بذر سبب بهبود جوانهزنی و استقرار گیاهچه میگردد. روشهای پرایمینگ متنوعی وجود دارد که شامل هیدروپرایمینگ (مرطوب و خیس کردن بذرها در آب و خشک کردن دوباره آنها قبل از تکمیل فرایند جوانهزدن)، اسموپرایمینگ (خیساندن بذرها در مواد اسمزی هوادهی شده در پتانسیل پایین آب برای کنترل مقدار آبی که جذب میکند)، ماتریپرایمینگ (استفاده از حاملهای جامد با پتانسیل پایین ماتریک)، ترموپرایمینگ (تیمار بذور با دمای بالا و پایین) و بیوپرایمینگ (هیدراسیون با بهرهگیری از ترکیبات بیولوژیک) است (Omidi et al., 2014). ابراهیمیان و همکاران (Ebrahimian et al., 2012) بیان نمودند که کلرید کلسیم باعث افزایش معنیدار طول، بیوماس تر و خشک ریشهچه، ساقهچه و سرعت رشد گندم شد اما تاثیر معنیداری بر درصد جوانهزنی نداشت. شریعتمداری و همکاران (Shariatmadari et al., 2018) گزارش کردند که هیدروپرایمنگ باعث افزایش طول گیاهچه و بنیه بذر ، درصد جوانهزنی و سرعت جوانهزنی ارقام نخود را افزایش دهد. همچنین گزارش شده است که تیمار اسید سالیسیلیک باعث حفظ سطح سیتوکنین و اکسین در بافتهای گیاهی، افزایش تقسیم سلولی گیاه و در نتیجه افزایش رشد گیاه میشود (Shakirova et al., 2003). مهمترین تکنیکهای پرایمینگ بذر نیترات پتاسیم، اسید سالسیلیک و نانو ذره کلسیم میباشد. بیماری سلیاک یک بیماری گوارشی است که با سوء جذب مواد غذایی در روده کوچک به دنبال خوردن مواد حاوی گلوتن مانند غلات ایجاد میشود. تنها راه درمان این بیماران استفاده از غذاهای بدون گلوتن میباشد. لذا بیماران سلیاکی باید نان بدون گلوتن مصرف نمایند. با توجه به حذف گلوتن از نان، بسیاری از آمینواسیدهایی که در ساختار پروتئین گلوتن وجود دارد، نیز از دسترس بیماران سلیاکی خارج میشود. برای رفع این نقیصه باید از غلات یا شبه غلاتی که تا حدودی بتوانند این کمبود را جبران کنند، استفاده کرد. با توجه به این که کینوا نسبت به سایر غلات به لحاظ پروتئین غنیتر میباشد به خصوص اسیدهای آمینه لیزین، هیستیدین و متیونین، پس میتوان با اضافه کردن آرد کینوا وضعیت پروتئینهای نان را هم به لحاظ کمی و هم کیفی بالا برد. با توجه به خواص زیاد این گیاه، باید به کشت آن در سطح وسیع توجه بیشتری شود. لذا این پژوهش با هدف بررسی اثر پرایمینگ و ژنوتیپ و اثر توام آنها بر رشد گیاهچه و شاخصهای جوانهزنی بذر دو ژنوتیپ کینوا Giza1) و Titicaca) انجام شد.
مواد و روشها به منظور بررسی اثر پرایمینگ بذر کینوا (Chenopodium quinoa Willd) بر رشد گیاهچه و شاخصهای جوانهزنی دو ژنوتیپ کینوا (Giza1 و Titicaca)، این پژوهش بهصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی (CRD) در 4 تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد در سال 1398 اجرا شد. به منظور بررسی اثر پیش تیمارهای کلرید کلسیم، اسید سالسیلیک و نیترات پتاسیم بر شاخصهای جوانهزنی و رشد ژنوتیپهای کینوا در مرحله جوانهزنی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل و بر پایه طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد تهران انجام شد. در ابتدا تست جوانهزنی اجرا و قبل از اعمال پیش تیمار، بذور با هیپوکلرید سدیم 10 درصد به مدت 3 دقیقه ضدعفونی و سپس شستشو شدند (Valdiani et al., 2005). سپس بذور هر دو ژنوتیپ کینوا تیمارهای آزمایش شامل عامل اول شاهد (عدم پرایمینگ یا کشت بذر بدون پیشتیمار به عنوان شاهد)، هیدروپرایمینگ (آب مقطر بهمدت 2 ساعت و در دمای 25 درجه سانتیگراد) (Haghighi, 2013)، نیترات پتاسیم (02/0 درصد وزنی-حجمی بهمدت 12 ساعت و در دمای کمتر از 15 درجه سانتیگراد) (Sang et al., 2008)، اسید سالیسیلیک (6/0 میلیمولار بهمدت 6 ساعت در تاریکی و در دمای 15 درجه سانتیگراد) (Senaranta et al., 2002)، کلرید کلسیم (در غلظتهای 20 و 40 میلیمولار بهمدت 12 ساعت و در دمای 15 درجه سانتیگراد و سپس بهمدت 24 ساعت در دمای اتاق خشک شدند (Parmoon et al., 2013) و عامل دوم، دو ژنوتیپ کینوا (Titicaca- Giza 1) بود. پس از خشک شدن بذور نسبت به انتقال بذور به محیط کشت پتریدیش اقدام شد. به هر تکرار از تیمار، 100 عدد بذر در داخل پتریدیش شسته شده با اسید به ابعاد (10×5/1 سانتیمتر) روی کاغذ صافی واتمن شماره 1 (ISTA, 2013) قرار گرفت و به هر پتری دیش در مجموع (10 میلیلیتر) آب مقطر وابسته به نوع تیمار افزوده شد. دور پتریدیشها به منظور کاهش میزان تبخیر با پارافیلم بسته شد و سپس به درون ژرمیناتوری با دمای 25±1 (Razak et al., 2014) با رطوبت نسبی 70 درصد، 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی منتقل شدند رابطه1 GP= SVI = SL رابطه 2 در این رابطه، SL طول گیاهچه و GP درصد جوانهزنی میباشد. دادههای حاصل از طریق نرمافزار 3.1.9 SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقایسات میانگین از طریق آزمون دانکن در سطح احتمال پنج درصد انجام گردید.
نتایج و بحث نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثر درصد جوانهزنی بذر: نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین درصد جوانهزنی در پیشتیمار کلرید کلسیم 20 و 4۰ میلیمولار در هر دو ژنوتیپ Titicaca (۱۰۰٪) و Giza 1 (100٪) گردید (نمودار 1).
جدول 2: نتایج تجزیه واریانس اثر سطوح مختلف پیش تیمار بر صفات مرتبط با جوانهزنی بذر در ژنوتیپهای کینوا
ns، * و ** بهترتیب غیرمعنی دار، معنی دار درسطح احتمال 5 و1 درصد
نمودار 1: مقایسه میانگین برهمکنش پیش تیمار بذر و ژنوتیپ بردرصد جوانهزنی کینوا (ستونهای دارای حروف مشابه بر اساس آزمون چند دامنهای دانکن تفاوت معنیداری ندارند (05/0 ≥P))
در مرتبه بعدی بیشترین درصد جوانهزنی در پیش تیمار هیدروپرایم در هر دو ژنوتیپ Titicaca و Giza 1 به ترتیب با میانگین 25/96 و 95 درصد نسبت به شاهد (90٪) و (25/86٪) شد. واتسون و همکاران (Watson et al., 2008) بیان کردند پرایمینگ موجب افزایش درصد نهایی جوانهزنی و سرعت آن گردید و مقدار جذب آب توسط بذر به هنگام جوانهزنی نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت و جوانهزنی را بیشتر کرد که با نتایج این پژوهش مطابقت داشت. گیاهچه نرمال: بیشترین تعداد گیاهچه نرمال در پیش تیمار کلرید کلسیم ۴۰ و ۲۰ میلیمولار در ژنوتیپ Giza 1 و Titicaca برابر با100درصد بهدست آمد. مشاهده شد که بیشترین تعداد بذر غیرنرمال در پیش تیمار نیترات پتاسیم (71/0%) در ژنوتیپ Giza و پیش تیمار اسید سالسیلیک در ژنوتیپ Titicaca (83/2%) حاصل شد. (جدول 3). سرمدنیا و کوچکی (Sarmadnia and Koocheki, 2007) گزارش کردند که پیشتیمار کلسیم افزایش قدرت گیاهچههای بادام زمینی را به همراه داشت. نور حسینی و همکاران (Noorhosseini et al., 2016) گزارش کردند که پیش تیمار کلسیم کلرید علاوه بر افزایش قدرت جوانهزنی بادام زمینی، باعث افزایش کلسیم بذر آن نیز شد.
جدول 3: مقایسه میانگین اثر متقابل ژنوتیپ و سطوح مختلف پیش تیمار بر صفات جوانهزنی کینوا
در هر ستون میانگینهای دارای حداقل یک حرف مشابه، بر اساس آزمون چند دامنهای دانکن تفاوت معنیداری ندارند (05/0P≤)
طول گیاهچه: نتایج مقایسه میانگین نشان داد بیشترین مقدار طول گیاهچه در پیش تیمار کلرید کلسیم ۴۰ میلیمولار در ژنوتیپ Titicaca و Giza 1 بهترتیب برابر با (97) و (50/84) میلیمتر بدست آمد (جدول 3). ضریب آلومتریک: جدول مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین مقدار ضریب آلومتریک پیش تیمار کلرید کلسیم ۴۰ میلیمــولار در ژنـوتیپ Titicaca برابر بـا شاخص طولی بنیه بذر: نتایج مقایسه میانگین نشان داد که پیش تیمار کلرید کلسیم ۴۰ میلیمولار در ژنوتیپ Giza 1 بیشترین مقدار شاخص طولی بنیه بذر (63/508) را حاصل کرده است (جدول 3). نتایج این بخش از تحقیقات نشان داد که تفاوت معنیداری بین انواع مختلف روشهای پرایمینگ در ژنوتیپهای بذر کینوا وجود داشت. ارزیابیها نشاندهنده این بود که هیچ کدام از ژنوتیپها نسبت به دیگری برتری نداشتند و مشخص شد که پیش تیمار کلرید کلسیم ۴۰ میلیمولار، سبب افزایش مقادیر درصد جوانهزنی و شاخص طولی بنیه بذر گردید. بنابراین تیمارهای برتر مرحله جوانهزنی عبارتند از: ترکیب کلرید کلسیم 40 میلیمولار و رقم Giza1 و ترکیب کلرید کلسیم 40 میلیمولار و رقم Titicaca.
References Abdul-Baki, A.A. Anderson, J.D. 1973. Vigor determination in soybean seed by multiple criteria. Journal of Crop Science, 13(6): 630-633. Ayub, M., Ibrahim, M., Noorka, I. R. Tahir, M., Tanveer, A. and Ullah, A. 2013. Effect of seed priming on seed germination and seedling growth of garden cress (Lepidium sativum L.). International Journal of Agriculture and Applied Sience, 5(2): 1-5. Babadai Samani, R., Javaid, A.R. and Shabani, M. 2020. The effect of different amounts of salicylic acid and its frequency of application on increasing the drought tolerance of Dam Estehban figs, scientific research journal of plant ecophysiology, 12(40): 27-39. Ebrahimian, A., Asgharzadeh, A. and Maliki, 2012. The effect of calcium chloride on the germination of certified seeds of Triticum aestivum L. (cv. Soissons), the second national seed science and technology conference, Mashhad,https://civilica.com/doc/185584. Haghighi, M. and Pessarakli, M. 2013. Influence of silicon and nano-silicon on salinity tolerance of cherrytomatoes (Solanum lycopersicum L.) at early growth stage. Scientia Horticulturae, 161: 111-117. ISTA. 2010. International rules for seed testing. International seed testing association (ISTA). ISTA. 2013. Germination Committee. Committee report 2010-2013. Jacobsen, S.E. 2003. The Worldwide Potential for Quinoa (Chenopodium quinoa Willd). Food reviews international, 19(1-2): 167-177. Jacobsen, S.E., Liu, F. and Jensen, C.R. 2009. Does root-sourced ABA play a role for regulation of stomata under drought in quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). Scientia Horticulturae, 122: 281-287. Marschner, P. 2012. Marschner’s mineral nutrition of higher plants. 3rd ed, Academic Press, London. Noorhosseini, S.A., Safarzadeh, M.N. and Sadeghi, S.M. 2016. Evaluation of Energy, Value and Vigour of Seed Germination in Peanut (Arachis hypogaea L.). Journal of Plant Research (Iranian Journal of Biology). 29(1): 221-234. Nouriyani, H. 2018. Effect of Seed Priming on Germination Characteristics, Biochemical Changes and Early Seedling Growth of Sesame (Sesamum indicum). Iranian Journal of Seed Research, 5(2): 43-58. Omidi, H., Jafarzadeh, L. and Nakhdi Badi, H. 2014. Seeds of medicinal and agricultural plants. First Edition. Shahid University Printing and Publishing Center. 460 pages. Parmoon, Gh., Ebadi, A. Ghaviazm, A. and Miri, M. 2013. Effect of seed priming on germination and seedling growth of Chamomile under salinity. Iranian Sosiaty Agronomy and Plant Breeding Sciences. 6: 145-164. Qalandari, S. 2015. Seed priming. International Conference on Research in Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad. Razak, U.N.A.A., Ong, C.B., Yu, T.S. and Lau, L.K. 2014. In vitro micropropagation of Stevia rebaudiana Bertoni in Malaysia. Brazilian Archives of Biology and Technology, 57(1): 23-28. Sang, I.S., Moon, J.C., Jang, C.S., Raymer, P. and Kim, W. 2008. Effect of Potassium Nitrate Priming on Seed Germination of Seashore Paspalum. Hort Science Jornale, 43(7):2259-2262. Senaranta, T., Teuchela, D., Bumm, E., K. Dixon, 2002. Acetyle salicylic acid (aspirin) and salicylic acid multiple stress tolerance in bean and tomato plants. Journal of Plant Growth Regulation, 30: 157- 161. Shakirova, F.M., Sakhabutdinova, A.R. Bozrutkova, M.V., Fatkhutdinova, R.A. and Fatkhutdinova, D.R. 2003. Changes in the hormonal status of wheat seedlings induced by salicylic acid and salinity .Plant Science, 164: 317-322. Shariatmadari, M.H., Parsa, M., Nezami, A. and Kafi, M. 2018. Effect of hydropriming on germination and growth indices in chickpea (Cicer arietinum L.) cultivars under drought stress in vitro and glass house condition, Iranian Journal of Seed Science and Technology, 7(1): 243-256. Valdiani, A.R., Hassanzadeh, A. and Tajbakhsh, M. 2005. Study on the effects of salt stress in germination and embryo growth stages of the four prolific and new cultivars of winter rapeseed (Brassica napus L.). Pajouhesh and Sazandegi, 66: 23-32. [In Persian with English Summary]. Vega-Gálvez, A., Miranda, M., Vergara, J., Uribe, E., Puente, L. and Martínez, E.A. 2010. Nutrition facts and functional potential of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.), an ancient Andean grain: a review. Journal of Sciences of Food and Agriculture, 90: 2541–2547. Watson, D.J., Motomatsu, T., Loach, K. and Milford, G.F.J. 2008. Effects of shading and of seasonal differences in weather on the growth, sugar content and sugar yield of sugar beet crops. Annals of Applied Biology. 71: 159-185. Zeng, J., Chen, A., Li, D., Yi, B. and Wu, W. 2013. Effects of Salt Stress on the Growth, Physiological Responses, and Glycoside Contents of Stevia rebaudiana Bertoni. Journal of agricultural and food chemistry, 61(24): 5720-5726.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
مراجع | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
References
Abdul-Baki, A.A. Anderson, J.D. 1973. Vigor determination in soybean seed by multiple criteria. Journal of Crop Science, 13(6): 630-633.
Ayub, M., Ibrahim, M., Noorka, I. R. Tahir, M., Tanveer, A. and Ullah, A. 2013. Effect of seed priming on seed germination and seedling growth of garden cress (Lepidium sativum L.). International Journal of Agriculture and Applied Sience, 5(2): 1-5.
Babadai Samani, R., Javaid, A.R. and Shabani, M. 2020. The effect of different amounts of salicylic acid and its frequency of application on increasing the drought tolerance of Dam Estehban figs, scientific research journal of plant ecophysiology, 12(40): 27-39.
Ebrahimian, A., Asgharzadeh, A. and Maliki, 2012. The effect of calcium chloride on the germination of certified seeds of Triticum aestivum L. (cv. Soissons), the second national seed science and technology conference, Mashhad,https://civilica.com/doc/185584.
Haghighi, M. and Pessarakli, M. 2013. Influence of silicon and nano-silicon on salinity tolerance of cherrytomatoes (Solanum lycopersicum L.) at early growth stage. Scientia Horticulturae, 161: 111-117.
ISTA. 2010. International rules for seed testing. International seed testing association (ISTA).
ISTA. 2013. Germination Committee. Committee report 2010-2013.
Jacobsen, S.E. 2003. The Worldwide Potential for Quinoa (Chenopodium quinoa Willd). Food reviews international, 19(1-2): 167-177.
Jacobsen, S.E., Liu, F. and Jensen, C.R. 2009. Does root-sourced ABA play a role for regulation of stomata under drought in quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). Scientia Horticulturae, 122: 281-287.
Marschner, P. 2012. Marschner’s mineral nutrition of higher plants. 3rd ed, Academic Press, London.
Noorhosseini, S.A., Safarzadeh, M.N. and Sadeghi, S.M. 2016. Evaluation of Energy, Value and Vigour of Seed Germination in Peanut (Arachis hypogaea L.). Journal of Plant Research (Iranian Journal of Biology). 29(1): 221-234.
Nouriyani, H. 2018. Effect of Seed Priming on Germination Characteristics, Biochemical Changes and Early Seedling Growth of Sesame (Sesamum indicum). Iranian Journal of Seed Research, 5(2): 43-58.
Omidi, H., Jafarzadeh, L. and Nakhdi Badi, H. 2014. Seeds of medicinal and agricultural plants. First Edition. Shahid University Printing and Publishing Center. 460 pages.
Parmoon, Gh., Ebadi, A. Ghaviazm, A. and Miri, M. 2013. Effect of seed priming on germination and seedling growth of Chamomile under salinity. Iranian Sosiaty Agronomy and Plant Breeding Sciences. 6: 145-164.
Qalandari, S. 2015. Seed priming. International Conference on Research in Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad.
Razak, U.N.A.A., Ong, C.B., Yu, T.S. and Lau, L.K. 2014. In vitro micropropagation of Stevia rebaudiana Bertoni in Malaysia. Brazilian Archives of Biology and Technology, 57(1): 23-28.
Sang, I.S., Moon, J.C., Jang, C.S., Raymer, P. and Kim, W. 2008. Effect of Potassium Nitrate Priming on Seed Germination of Seashore Paspalum. Hort Science Jornale, 43(7):2259-2262.
Senaranta, T., Teuchela, D., Bumm, E., K. Dixon, 2002. Acetyle salicylic acid (aspirin) and salicylic acid multiple stress tolerance in bean and tomato plants. Journal of Plant Growth Regulation, 30: 157- 161.
Shakirova, F.M., Sakhabutdinova, A.R. Bozrutkova, M.V., Fatkhutdinova, R.A. and Fatkhutdinova, D.R. 2003. Changes in the hormonal status of wheat seedlings induced by salicylic acid and salinity .Plant Science, 164: 317-322.
Shariatmadari, M.H., Parsa, M., Nezami, A. and Kafi, M. 2018. Effect of hydropriming on germination and growth indices in chickpea (Cicer arietinum L.) cultivars under drought stress in vitro and glass house condition, Iranian Journal of Seed Science and Technology, 7(1): 243-256.
Valdiani, A.R., Hassanzadeh, A. and Tajbakhsh, M. 2005. Study on the effects of salt stress in germination and embryo growth stages of the four prolific and new cultivars of winter rapeseed (Brassica napus L.). Pajouhesh and Sazandegi, 66: 23-32. [In Persian with English Summary].
Vega-Gálvez, A., Miranda, M., Vergara, J., Uribe, E., Puente, L. and Martínez, E.A. 2010. Nutrition facts and functional potential of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.), an ancient Andean grain: a review. Journal of Sciences of Food and Agriculture, 90: 2541–2547.
Watson, D.J., Motomatsu, T., Loach, K. and Milford, G.F.J. 2008. Effects of shading and of seasonal differences in weather on the growth, sugar content and sugar yield of sugar beet crops. Annals of Applied Biology. 71: 159-185.
Zeng, J., Chen, A., Li, D., Yi, B. and Wu, W. 2013. Effects of Salt Stress on the Growth, Physiological Responses, and Glycoside Contents of Stevia rebaudiana Bertoni. Journal of agricultural and food chemistry, 61(24): 5720-5726.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 74 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 38 |