تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,559 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,729,680 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,781,876 |
بررسی اثر تیمارها ی شیمیایی ( جیبرلیک، اسکوربیک و سالیسیلیک اسید) بر ویژگی های جوانه زنی بذر گونه های Lolium rigidum Gaudin. ،Lolium prenne L. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
تحقیقات بذر | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
دوره 12، شماره 45، بهمن 1401، صفحه 1-10 اصل مقاله (955.94 K) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jsr.2023.1981390.1250 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
نویسندگان | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
رقیه حبیب زاده1؛ جلال محمودی* 2؛ بهرام ناصری3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1دانش آموخته رشته مرتعداری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3کارشناس ارشد مرکز بذر جنگلی خزر | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
چکیده | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
به منظور بررسی اثر پیش تیمار های جیبرلیک، اسکوربیک، سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی گونههایLolium prenne L.، Lolium rigidum Gaudin. آزمایشی در آزمایشگاه مرکز بذر جنگلی خزر طراحی شد. این تحقیق با تیمار جیبرلیک اسید با غلظت های 125، 250 میلیون در قسمت در مدت زمان 24 ساعت و اسکوربیک اسید با غلظت های 100، 200، 300 میلی گرم بر لیتر وسالیسیلیک اسید با غلظت های 200، 300، 400 میلی گرم بر لیتر در مدت زمان 12 ساعت در قالب طرح آماری تصادفی با 3 تکرار انجام شد. ضمناً آب مقطر به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. به طوری که در این آزمایش صفاتی از قبیل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، ارزش جوانه زنی و شاخص بنیه بذر مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس و مقایسه میانگین نشان داد که بین تیمارها از نظر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، ارزش جوانه زنی و شاخص جوانه زنی در سطح 1 درصد تفاوت معنی دار وجود دارد و پرایمینگ باعث افزایش درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، ارزش جوانه زنی و شاخص جوانه زنی می شود. در نتیجه تیمارهای جیبرلیک، اسکوربیک، سالیسیلیک اسید به عنوان تیمارهای مناسب باعث افزایش معنی داری بذرهای گونه هایLolium rigidum Gaudin. و Lolium prenne L. در مرحله جوانه زنی می شوند و تیمار اسکوربیک اسید در غلظت 300 میلی گرم بر لیتر موجب جوانه زنی بهتری در مقایسه با سایر تیمارها شد. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
کلیدواژهها | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
پرایمینگ؛ جوانه زنی؛ Lolium rigidum Gaudin. و Lolium prenne L | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
اصل مقاله | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Effect of chemical treatments (gibberellic, ascorbic and salicylic acid) on seed germination characteristics of species Lolium rigidum Gaudin., Lolium prenne L.
Ghafar Aghavaysi1, Farzad Fayaz2*, Babak Pasari3 1Graduated M.Sc student, Department of Agronomy and Plant Breeding, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran, Email: ghafar.fr@gmail.com 2Assistant Professor, Department of Agronomy and Plant Breeding, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran, Email: fayyaz.farzad@gmail.com 3Assistant Professor, Department of Agronomy and Plant Breeding, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran, Email: bpasary@yahoo.com
بررسی اثر تیمارها ی شیمیایی (جیبرلیک، اسکوربیک و سالیسیلیک اسید) بر ویژگیهای جوانهزنی بذر گونههای Lolium rigidum Gaudin.، Lolium prenne L.
غفار آقاویسی1، فرزاد فیاض2*، بابک پاساری3 1 دانشجوی کارشناسیارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران، رایانامه: ghafar.fr@gmail.com 2 استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران، رایانامه: fayyaz.farzad@gmail.com 3 استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران، رایانامه: bpasary@yahoo.com
مقدمه جوانهزنی یک مرحله حیاتی در چرخه زندگی گیاهان زراعی و خودرو است و اغلب باعث کنترل جمعیت آنها میشود (19). پرایمینگ بذر
مواد و روشها این پژوهش به منظور بررسی خصوصیات جوانهزنی بر دو گونهLolium rigidum Gaudin. وLolium prenne L. به ترتیب بنامهای چچم سخت و چچم دائمی با اعمال تیمار شیمیایی بر دو گونه مذکور انجام شد. بذر گونههای یاد شده از بانک ژنی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع تهیه و آزمایش در آزمایشـگاه مرکز بذر جنگلی خزر انجـام گردید. لازم به توضیح است که در تمامی آزمایشات تلاش شده بهمنظور افزایش دقت و کاهش خطا بذرهایـی انتخاب شوند کـه از قوه نامیه و سلامتی مناسب و اندازه یکنواخت بهره مند باشند. این آزمایش بهصورت فاکتوریـل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد.
برای انجام آزمایش جوانه زنی، بذرها در 4 تکرار 25 تایی بر روی کاغذ صافی (Top of paper) در پتری دیش کاشته شده (1،2) و پس از تعیین غلظت و مدت زمان مناسب تحت تیمارهای شیمیایی مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونههای بذر پس از کشت، به داخل ژرمیناتور با دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد منتقل شده (13) و جوانهزنی بهطور مرتب در هر 24 ساعت کنترل می گردید و بذوری به عنوان جوانه زده محسوب شدند که حداقل رشد جنین آن به اندازه 2 میلیمتر بود (8، 27) و در پایان جوانه زنی، ویژگیهای جوانهزنی همچون درصدجوانه زنی، سرعت جوانه زنی، ارزش جوانهزنی و شاخص بنیه بذرمورد ارزیابی قرار گرفتند. درصد جوانهزنی (12) و سرعت جوانهزنی و ارزش جوانهزنی (18) و شاخص بنیه بذر (10) بر اساس روابط زیر بدست آمدند: GP= ∑G / N*100 درصد جوانهزنی GR= ∑ (G/t) سرعت جوانهزنی PV * MDG = GV ارزش جوانه زنی شاخص بنیه بذر VI= GR% * MSH / 100 N تعداد کل بذر: ∑G : تعداد بذرهای جوانهزده GPدرصد جوانهزنی: T روز شمارش: G بذور جوانهزده در هر روز: GR سرعت جوانهزنی: PV: ماکزیمم میانگین جوانهزنی روزانه MDG: میانگین جوانهزنی روزانه GV ارزش جوانهزنی: MSH : میانگین طولی گیاهچه (ریشهچه + ساقهچه) GP% : درصد جوانهزنی VI شاخص بنیه بذر:
سرانجام دادههای مربوط به تیمارهای شیمیایی در گونههای Loliumبا استفاده از نرمافزار SPSS مورد تجزیه آنالیز واریانس دو طرفه قرار گرفتند.
بحث اثر تیمارهای شیمیایی بر ویژگیهای جوانهزنی دو گونه . Lolium rigidum Gaudin و .L Lolium prenne.
جدول ۱: جدول آنالیز و تجزیه واریانس گونهها تحت تیمار اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک و اسید جیبرلیک.
نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارهای مختلف پرایمینگ روی جوانهزنی گونههای Lolium rigidum Gaudin. وLolium prenne L. از نظر تاثیرگذاری بر درصد جوانهزنی، سرعت جوانه زنی، ارزش جوانهزنی و شاخص بنیه بذر در سطح یک درصد اختلاف معنیدار وجود دارد (جدول 1-1). بررسی ویژگیهای فیزیولوژیکی .Lolium rigidum Gaudin و .L Lolium prenne تحت تیمارهای شیمیایی اسید سالیسیلیک: مقایسه میانگینهای حاصل از آزمون دانکن (جدول1-2) نتایج نشان می دهد در گونه . Lolium rigidum Gudin تیمار اسید سالیسیلیک با غلظت 400 میلیگرم بر لیتر بیشترین درصد جوانه زنی36 درصد و سرعت جوانهزنی 43/3 بذر در روز و ارزش جوانهزنی 5/0 و شاخص بنیه بذر 78/27 در مقایسه با سایر تیمارها را در برداشته است. گونه .Lolium prenne L تیمار اسید سالیسیلیک با غلظت 400 میلیگرم بر لیتر بیشترین درصد جوانهزنی 80 درصد و سرعت جوانهزنی 12/6 بذر در روز و ارزش جوانهزنی 44/4 و شاخص بنیه بذر 33/69 در مقایسه با سایر تیمارها در بر داشته که شاهد افزایش در ویژگیهای جوانهزنی دو گونه نسبت به شاهد هستیم. اسید آسکوربیک: این اسید سبب افزایش درصد، سرعت، ارزش جوانهزنی و شاخص بنیه بذر به ترتیب در گونه Lolium rigidum Gudin. از 20 درصد، 53/2 بذر در روز، 2/0، 08/20 در شاهد به 66/82 درصد، 63/17 بذر در روز، 15/12، 94/87 در غلظت 300 میلیگرم درلیتر و در گونه .Lolium prenne L از 72 درصد، 21/5 بذر در روز، 93/2، 33/60 در شاهد به 84 درصد، 94/8 بذر در روز، 74/3، 77/76 در غلظت 300 میلیگرم درلیتر گردید. مقایسه میانگینها نشان داد که درصد، سرعت، ارزش جوانهزنی و شاخص بنیه بذر حاصل از کاربرد اسید آسکوربیک بالاتر از سایر تیمارها میباشد. اسید جیبرلیک: اسید جیبرلیک تاثیر معنیداری بر درصد، سرعت، ارزش جوانهزنی و شاخص بنیه بذر گونههای Lolium rigidum Gaudin. و .Lolium prenne L داشت. تیمار اسید جیبرلیک در غلظت ppm 250 بیشترین درصد و سرعت و ارزش جوانهزنی و شاخص بنیه بذر را در گونههای Lolium در پی داشتند. در گونه Lolium rigidum Gaudin. درصد جوانهزنی 20 درصد، سرعت جوانهزنی 53/2 بذر در روز، ارزش جوانهزنی 2/ 0، شاخص بنیه بذر 08/20 در شاهد به 66/62 درصد، 79/14 بذر در روز، 79/ 14، 03/65 و در گونه .Lolium prenne L از 72 درصد، 21/5 بذر در روز، 93/2، 33/60 در شاهد به 33/82 درصد، 11/10 بذر در روز، 11/ 4، 64/74 در غلظت ppm 250 افزایش یافتند.
شکل 1: مقایسه درصد جوانهزنی بذرهای Lolium prenne L.و .Lolium rigidum Gaudin تحت تاثیر تیمارهای شیمیایی.
شکل 2: مقایسه سرعت جوانهزنی بذرهای Lolium prenne L.و .Lolium rigidum Gaudin تحت تاثیر تیمارهای شیمیایی.
شکل 3: مقایسه ارزش جوانهزنی بذرهای Lolium prenne L.و .Lolium rigidum Gaudin تحت تاثیر تیمارهای شیمیایی.
شکل 4: مقایسه شاخص بنیه بذر Lolium prenne L.و .Lolium rigidum Gaudin تحت تاثیر تیمارهای شیمیایی.
جدول 2: مقایسه میانگین صفات مختلف در دو گونه Lolium rigidum Gaudin. وL. Lolium prenne تحت تیمارهای شیمیایی.
بحث
متخصصین همواره در تلاش هستند تا در مراتع علاوه بر بهرهبرداری متعادل و مستمر از گونههای با ارزش گیاهی، زمینه امکان تجدید حیات طبیعی آنها را فراهم نموده و بدین وسیله در حفظ و احیاء آنها اقدام نمایند. افزایش قدرت جوانهزنی، سرعت رشد و استقرار گیاهچهها در مراتع ازجمله عواملی هستند که باعث افزایش محصول میشود. بنابراین شناخت تأثیرمواد شیمیایی مختلف بر جوانهزنی گیاهان حائز اهمیت است. تیمارهای شیمیایی ازجمله اسیدهای مختلف نظیرجیبرلیک، اسکوربیک و سالیسیلیک اسید در این امر بسیار موثر می باشند. در این تحقیق تاثیر اسید سالیسیلیک بر افزایش جوانهزنی گونههای Lolium rigidum Gaudin. و L. Lolium prenne بررسی و نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از تحقیقات (17، 25) که نشان می دهند سالیسیلیک اسید محرک خوبی بر جوانهزنی است همخوانی دارد. اسید سالیسیلیک باعث افزایش ترشح برخی از هورمونها ی دیگر گیاهی نظیر شامل اکسینها و سیتوکنینها ( 24) می شود. هورمونهای گیاهی یاد شده در تحریک جوانهزنی موثر می باشند. اگرچه غلظتهای بالای اکسین مانع جوانهزنی می شود، اما غلظت پایین و متوسط معمولا محرک است ( 7). بر اساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر به نظر می رسد افزایش اکسین در نتیجه تاثیر اسید سالیسیلیک در حدی است که افزایش جوانهزنی را در پی دارد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد اسید آسکوربیک با غلظت 300 میلیگرم بر لیتر در افزایش جوانهزنی تاثیر حائز اهمیتی دارد که با نتایج حاصل از (16، 26) مطابقت دارد. در خصوص علت تاثیر اسید آسکوربیک بر جوانهزنی و افزایش آن در مقایسه با حالت شاهد می
نتیجهگیری بر اساس یافتههای این پژوهش جوانهزنی بذرهای Lolium rigidum Gaudin. و L. Lolium prenne در نتیجه استفاده از تیمارهای مذکور افزایش یافته و تفاوت معنی داری را نشان داده، اما در عین حال ملاحظه گردید که بیشترین تاثیر مریوط به غلظت 300 میلیگرم بر لیتر اسید آسکوربیک بوده که این امر مبین مناسب بودن تیمار یاد شده در بین تیمارهای مورد استفاده بر بهبود جوانهزنی بذرهای
منابع آذرنیوند، ح.، قربانی، م.، جعفری، ح. 1386. بررسی اثر کلروسدیم بر جوانهزنی دو گونه مرتعیArtemisia vulgaris،Artemisia scoparia. فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات مرتع و بیابان ایران. جلد 14(3). 358-352. آذرنیوند، ح.، جعفریان جلودار، ز. 1382. اثرات شوری بر جوانهزنیAgropyron desertorum و cristatum Agropyron. مجله بیابان. جلد 8 (1). جوری، م.ح. مهدوی، م. 1389. شناسایی کاربردی گیاهان مرتعی. انتشارات آییژ. 434 صفحه. حسینی، آ. و کوچکی، ع. 1386. اثر تیمارهای مختلف پرایمینگ بر درصد و سرعت جوانهزنی چهار رقم بذر چغندر قند. مجله پژوهشهای زراعی ایران، 1: 69- 76. خوشخوی، م. 1375. گیاه افزایی (ازدیاد نباتات) مبانی و روشها (ترجمه). چاپ پنجم، جلد اول، انتشارات دانشگاه شیراز، 373 صفحه. صابری، م. طویلی، ع. 1389. اثرهای تیمارهای مختلف پرایمینگ بر ویژگیهای جوانهزنی بذرPuccinellia distans. فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات مرتع و بیابان ایران. جلد 17(1). 51-60. طویلی، ع. 1386. مجموعه درسی تکنولوژی بذرگیاهان مرتعی، دانشکده منابع طبیعی تهران. قادری، ا. سلطانی، سلطانی، ا.، میری، ع. ١٣٨7. تاثیر پرایمینگ بر جوانهزنی به دما در پنبه. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. جلد 15(3): 44-51. کریمی، هـ. ١٣٨0. گیاهان هرز ایران. انتشارات دانشگاه تهران. 419 صفحه. Abdulbaki, A.A. and Anderson, J.D. 1975. Vigor determination in soybean seed by multiplication. Crop Sci. 3: 630-633. Bray, C.M. 1995. Biochemical processes during osmopriming of seed. In Seed Development and Germination, (eds J. Kigel and G. Galili), Marcel Dekker, Inc, NewYork. Pp: 767-789. Camberato, J. and Mccarty, B. 1999. Irrigation Water quality: part I. Salinity. South Carolina Turfgrass Foundation New. 6(2): 6-8. Chuanren, D., Bochu, W., Wanqian, L., Jing, C., Jie, L., and Huan, Z. 2004. Effect of chemicaland physical factors to improve the germination rate of Echinacea angustifolia seeds.Colloids and Surfaces B: Biointerfaces 37: 101–105. Dat, J.F., Foyer, C.H. and Scott, I.M., 1998. Changes in salicylic acid and antioxidants during induced thermotolernance in mustard seedlings. Plants Physiol. 118: 1455-1461. Fathi, Gh. and Esmailpour, B. 2000. Plant growth regulator, fundamental and application. Mashad jahad-e-Daneshgahi Press. 288 pp. (Translated in Persian). Hakimi, A.M.A.A. and Hamada, A.M. 2001. Counteraction of Salicylic acid stress on whaet plants by grain soaking in ascorbic acid, thiamin or sodium salicylate. Biol. Plant, 44: 253-261. Kang, H.M. and Saltivet, M.E. 2002. Chilling tolerance of maize, cucumber and rice seedlings leaves and roots are differently affected by salicylic acid. Physiol. Plantarum. 115: 571-576. Khan, M.A., and Gulzar, S. 2003. Light, salinity, and temperature effects on the seed germination of perennial grasses. American Journal of Botany. 90: 131-134. Keller, M. and Kollmann, J. 1999. Effect of seed provenance on germination of herbs for agricultural compensation sites. Agriculture, Ecosystems and Environment, 72: 87-99. McDonald, M.B. 2000. Seed Technology and Its Biological Basis. Sheffield Academic Press, Sheffield, UK, PP. 287-325. McDonald, M.B. 2004. Orthodox seed deterioration and it is repair. pp. 273-304 in beanch- Arnold, R.L. and Sanchez, R.L. Handbook of seed physiology Food Prodact press. Argantinea. Sakhabutinova, A.R. 2003. Salicylic acid prevents the damaging action of stress factors on wheat plants. Bulg. J. Plants Physiol., Special Issue. 314-319. Senaratna, T. 2003. Acetyl Salicylic acid (Aspririn) and Salicylic acid induced multiple stress tolerance in bean and tomato plant. Plant Growth Regulation. 30: 157-161. Shakirova, F.M. and Sahabutdinvoa, D.R. 2003. Changes in the hormonal status of wheat seedlings induced by salicylic acid and salinity. Plant science. 164: 317-322. Tasgin, E., Atic, O. and Nalbantoglu, B. 2003. Effect of salicylic acid on freezing tolerance in winter wheat leaves. Plant Growth Regul. 41: 231-236. Tavili, A., Zare, S., and Enayati, A. 2009. Hydropriming Ascorbic and Salicylic Acid Influnce on Germination of Agropyron elangatum Host. Seed under Salt Stress. Research Journal of Seed Science, 2(1): 16-22. Tavili, A., Zare, S., Moosavi, S.M., and Enayati, A. 2010. Effects of Priming Techniques on Seed Germination and Early Growth Characteristics of Bromus tomentellus L. and Bromus inermis L. Notulae Scientia Biologicae. 2(1): 104-108. Taylor, A.G., Allen, P.S., Bennett, M.A., Bradford, K.J., Burnis, J.S., and Misira, M.K. 1998. Seed enhancements. Seed Science Research. 8: 245-256.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
مراجع | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Abdulbaki, A.A. and Anderson, J.D. 1975. Vigor determination in soybean seed by multiplication. Crop Sci. 3: 630-633. Bray, C.M. 1995. Biochemical processes during osmopriming of seed. In Seed Development and Germination, (eds J. Kigel and G. Galili), Marcel Dekker, Inc, NewYork. Pp: 767-789. Camberato, J. and Mccarty, B. 1999. Irrigation Water quality: part I. Salinity. South Carolina Turfgrass Foundation New. 6(2): 6-8. Chuanren, D., Bochu, W., Wanqian, L., Jing, C., Jie, L., and Huan, Z. 2004. Effect of chemicaland physical factors to improve the germination rate of Echinacea angustifolia seeds.Colloids and Surfaces B: Biointerfaces 37: 101–105. Dat, J.F., Foyer, C.H. and Scott, I.M., 1998. Changes in salicylic acid and antioxidants during induced thermotolernance in mustard seedlings. Plants Physiol. 118: 1455-1461. Fathi, Gh. and Esmailpour, B. 2000. Plant growth regulator, fundamental and application. Mashad jahad-e-Daneshgahi Press. 288 pp. (Translated in Persian). Hakimi, A.M.A.A. and Hamada, A.M. 2001. Counteraction of Salicylic acid stress on whaet plants by grain soaking in ascorbic acid, thiamin or sodium salicylate. Biol. Plant, 44: 253-261. Kang, H.M. and Saltivet, M.E. 2002. Chilling tolerance of maize, cucumber and rice seedlings leaves and roots are differently affected by salicylic acid. Physiol. Plantarum. 115: 571-576. Khan, M.A., and Gulzar, S. 2003. Light, salinity, and temperature effects on the seed germination of perennial grasses. American Journal of Botany. 90: 131-134. Keller, M. and Kollmann, J. 1999. Effect of seed provenance on germination of herbs for agricultural compensation sites. Agriculture, Ecosystems and Environment, 72: 87-99. McDonald, M.B. 2000. Seed Technology and Its Biological Basis. Sheffield Academic Press, Sheffield, UK, PP. 287-325. McDonald, M.B. 2004. Orthodox seed deterioration and it is repair. pp. 273-304 in beanch- Arnold, R.L. and Sanchez, R.L. Handbook of seed physiology Food Prodact press. Argantinea. Sakhabutinova, A.R. 2003. Salicylic acid prevents the damaging action of stress factors on wheat plants. Bulg. J. Plants Physiol., Special Issue. 314-319. Senaratna, T. 2003. Acetyl Salicylic acid (Aspririn) and Salicylic acid induced multiple stress tolerance in bean and tomato plant. Plant Growth Regulation. 30: 157-161. Shakirova, F.M. and Sahabutdinvoa, D.R. 2003. Changes in the hormonal status of wheat seedlings induced by salicylic acid and salinity. Plant science. 164: 317-322. Tasgin, E., Atic, O. and Nalbantoglu, B. 2003. Effect of salicylic acid on freezing tolerance in winter wheat leaves. Plant Growth Regul. 41: 231-236. Tavili, A., Zare, S., and Enayati, A. 2009. Hydropriming Ascorbic and Salicylic Acid Influnce on Germination of Agropyron elangatum Host. Seed under Salt Stress. Research Journal of Seed Science, 2(1): 16-22. Tavili, A., Zare, S., Moosavi, S.M., and Enayati, A. 2010. Effects of Priming Techniques on Seed Germination and Early Growth Characteristics of Bromus tomentellus L. and Bromus inermis L. Notulae Scientia Biologicae. 2(1): 104-108. Taylor, A.G., Allen, P.S., Bennett, M.A., Bradford, K.J., Burnis, J.S., and Misira, M.K. 1998. Seed enhancements. Seed Science Research. 8: 245-256. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 115 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 113 |