تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,236 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,893 |
بررسی اثرات پروبیوتیک باکتوسل واسید فولیک برفاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهی شیپ | ||
مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی | ||
مقاله 1، دوره 6، شماره 4 - شماره پیاپی 23، دی 1392 اصل مقاله (1.9 M) | ||
نویسندگان | ||
نگین دلسوز خاکی1؛ حسین خارا2؛ محمود محسنی3؛ علیرضا شناور ماسوله2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، کارشناس ارشد گروه شیلات، لاهیجان. ایران | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران. | ||
3موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، رشت. ایران. | ||
چکیده | ||
زمینه وهدف: ماهی شیپ از جمله ماهیان خاویاری دریای خزر است که برای آبزی پروری مناسب می باشد. پروبیوتیک ها اثرات مفیدی بر سلامتی و رشد موجود میزبان دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر Pediococcus acidilacticiو اسید فولیک برفاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهیان شیپ است.روش کار: تعداد 210 عدد بچه ماهی شیپ با تراکم 10 عدد در هر وان فایبرگلاس در 7 گروه: تیمار1 (4 میلیگرم اسید فولیک)، تیمار2(پروبیوتیک 300 گرم)، تیمار3( اسیدفولیک 4 میلیگرم و پروبیوتیک 200 گرم)، تیمار4 (اسیدفولیک 2 میلیگرم پروبیوتیک 300 گرم)تیمار5 ( اسید فولیک 2 میلیگرم و پروبیوتیک 200)، تیمار6 (اسید فولیک 4 میلیگرم و پروبیوتیک 300 گرم) تیمار 7 شاهد در 3 تکرار به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش شاخصهای خونی و شاخصهای ایمنی در آنها اندازه گیری شد.یافته ها: بیشترین اختلاف معنی دار تعدادگلبول سفید در تیمار6 مشاهده گردید. ائوزینوفیل هیچ یک از تیمارها با هم اختلاف معنی داری نداشتند. کمترین میزان نوتروفیل و بیشترین میزان لنفوسیت در تیمار شاهد بود. بیشترین تعداد گلبول قرمز، میزان هموگلوبین، هماتوکریت در تیمار 6 و کمترین این شاخص در شاهد، مشاهده گردید. MCHو MCHCتیمارها، اختلاف معنی داری با هم نداشتند اما بیشترین MCVدر تیمار 4 با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار داشت. بیشترین مقدار لیزوزیمدر تیمار 6و 5 بود.بیشترین ایمونوگلوبین و IgMدر تیمارهای 6 و 5 مشاهده گردید.نتیجه گیری:با توجه به نتایج فوق افزودن 4 میلی گرم اسید فولیک با 300 گرم پروبیوتیک در هر تن غذا می تواند در بهبود روند رشد و کارایی غذا نقش مثبتی را ایفا نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی شیپ؛ پروبیوتیک باکتوسل؛ اسیدفولیک؛ شاخص های خونی؛ سیستم ایمنی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 685 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 301 |