تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,171 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
میزان باقیمانده انروفلوکساسین در گوشت مرغ و بوقلمون، بهروش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا در استان اصفهان (مقاله کوتاه) | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 8، دوره 8، 4 (32) زمستان، دی 1397، صفحه 95-100 اصل مقاله (854.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
نویسندگان | ||
سهیل تیموری1؛ مجید غلامی آهنگران* 2؛ امیر شاکریان3 | ||
1دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2دانشیار بخش بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3استاد بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران و مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف مقایسه باقیمانده آنتیبیوتیک انروفلوکساسین در گوشت مرغ و بوقلمون در استان اصفهان با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا انجام گرفت. بهاین منظور 60 نمونه گوشت مرغ و بوقلمون در تابستان و پاییز 1395 جمعآوری و مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که 48 نمونه از 60 نمونه گوشت مرغ و بوقلمون (80%) واجد بقایای انروفلوکساسین بودند که حداقل غلظت انروفلوکساسین در نمونههای مثبت گوشت مرغ 64/3 میکروگرم در کیلوگرم و حداکثر غلظت 68/254 میکروگرم در کیلوگرم میباشد. حداقل و حداکثر بقایای انروفلوکساسین در گوشت بوقلمون 34/11 و 84/50 میکروگرم در کیلوگرم بود. علاوهبر این، میانگین بقایای انروفلوکساسین در گوشت مرغ 72/62±00/38 میکروگرم در کیلوگرم و در نمونههای گوشت بوقلمون 31/15±36/21 میکروگرم در کیلوگرم بود. با احتساب حداکثر مجاز باقیمانده دارویی انروفلوکساسین بر اساس استاندارد اتحادیه اروپا (برابر 30 میکروگرم در کیلوگرم) 66/46% نمونههای گوشت مرغ و 20% نمونههای گوشت بوقلمون دارای غلظت انروفلوکساسین بالاتر از حد مجاز میباشند. بهطور کلی به منظور بهبود کیفیت بهداشتی گوشت طیور توصیه میشود قوانین ملی برای پایش باقیمانده آنتیبیوتیک در گوشت طیور قبل از کشتار اعمال گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
انروفلوکساسین؛ باقیمانده دارویی؛ بوقلمون؛ مرغ | ||
مراجع | ||
● Dadgarnia, M.A., Gholami-Ahangaran, M. and Shakerian A. (2017). The determination of enrofloxacin residue in quail meat, in Yazd by HPLC. Journal of Food Hygiene, accepted for publishment. [In Persian] ●Ebrahimzadeh Attari, V., Mesgari Abbasi, M., Abedimanesh, N., Ostadrahimi, A. and Gorbani, A. (2014). Investigation of enrofloxacin and chloramphenicol residues in broiler chickens carcasses collected from local markets of Tabriz, northwestern Iran. Health Promotion Perspectives. 4(2): 151–157. ●Lolo, M., Pedreira, S., Miranda, J.M., Vázquez, B.I., Franco, C.M., Cepeda, A., Fente, C. (2006). Effect of cooking on enrofloxacin residues in chicken tissue. Food Additive Contamination, 23(10): 988-993. ● Martín, B., Cornejo, J., Lapierre, L., Iragüen, D., Pérez, F., Hidalgo, H. and Andre, F. (2010). Withdrawal time of four pharmaceutical formulations of enrofloxacin in poultry according to different maximum residues limits. Journal of Veterinary Pharmacology and Therapeutics. 33: 246–251. ● Rokni, N., Kamkar, A., Salehzadeh, F. and Madani R. (2007). Study on enrofloxacin residues in chicken tissues by HPLC. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 4(2): 11-16. [In Persian]● Tajik, H., Razavi Rouhani, S., Pajohi Alamoti, M. and Mahmoudi, R. (2011). Comparison of enrofloxacin residues in poultry tissues slaughtered in North West provinces of Iran by using FPT and Elisa. Journal of Urmia University of Medical Sciences, 22 (1):18-24 [In Persian]. ● Vahedi, N., Motamedi, A. and Golchin, M. (2011). Determination of antibiotic residue in commercial poultry carcass by means of FPT (Four Plate Test) in Mazandaran province. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 8(1): 65-72. [In Persian]● Van Boeckel, T.P. (2015). Global trends in antibiotic al use in food animals. Proceeding of National Academy of Science of USA, 112 (18): 5649-5654.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 479 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 369 |