تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,507 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,128,909 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,168,737 |
بررسی اثر تیمار بتا-آمینوبوتیریک اسید از طریق افزایش تجمع نیتریک اکسید درونی و فعالسازی مسیر فنیلپروپانوئید بر کاهش پوسیدگی قارچی پس از برداشت میوه توت فرنگی و حفظ کیفیت تغذیهای آن | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 7، دوره 10، کنگره ساری-اردیبهشت 97، شهریور 1397، صفحه 56-61 اصل مقاله (172.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مرتضی سلیمانی اقدم* 1؛ بیوک آقا فرمانی2؛ عباسعلی جنتی زاده3؛ صمد بدبدک2 | ||
1گروه علوم باغبانی - دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
3گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین | ||
چکیده | ||
میوههای توت فرنگی تازه حساسیت زیادی به پوسیدگی قارچی پس از برداشت دارند که باعث کاهش عمر پس از برداشت، افتهای اقتصادی، کیفی و کمی میشود. مطالعه موجود، تاثیر 0، 1، 5، 10، 25 و 50 میلی مولار بتا-آمینوبوتیریک اسید (BABA) بر کاهش پوسیدگی قارچی و ماندگاری کیفیت تغذیهای میوههای توت فرنگی در طی 12 روز نگهداری در °C 4 بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمار BABA در 25 میلی مولار به طور موثر پوسیدگی قارچی میوههای توت فرنگی را طی نگهداری کاهش داد. میوههای توت فرنگی تیمار شده با BABA در میلی مولار 25، تجمع نیتریک اکسید (NO) درونی بیشتری نشان داد که از فعالیت آنزیم نیتریک اکسیدسنتتاز (NOS) زیادی حاصل شده بود. تجمع NO درونی بیشتر همزمان با تجمع H2O2 درونی زیادتری بود که منجر به فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز (PAL) بیشتری شد. میوههای توت فرنگی تیمار شده با BABA در 25 میلی مولار ، تجمع ترکیبات فنل، آنتوسیانین کل و ظرفیت جاروبکنندگی رادیکال آزاد DPPH بیشتری نشان دادند. همچنین، نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم PAL بیشتر در میوههای توت فرنگی تیمار شده با BABA، مسیر سیگنالی NO/H2O2 فعال شده نه تنها به عنوان پاسخ دفاعی برای آلودگی پاتوژن عمل میکند بلکه در افزایش کیفیت تغذیهای میوهها هم شرکت مینماید. | ||
کلیدواژهها | ||
بتا آمینوبوتیریک اسید؛ پوسیدگی قارچی؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ توت فرنگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 172 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 318 |