تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,157 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,825 |
تأثیر روشهای انجمادزدایی بر شاخصهای شیمیایی، بیوشیمیایی و حسی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 32، اسفند 1393، صفحه 1-13 اصل مقاله (259.47 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده اثر تیمارهای مختلف انجمادزدایی (یخچال، آب، دمای محیط، و مایکروویو) روی ویژگیهای شیمیایی (تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد و ترکیب اسید چرب)، بیوشیمیایی (pH و آبچک) و حسی ماهی سفید دریای خزر، (Rutilus frisii kutum) منجمد انجام پذیرفت. مقادیر اسیدهای چرب چند غیراشباعی، نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع، نسبت مجموع ایکوزاپنتائونیک اسید و دوکوزاهگزائونیک اسید به پالمتیک اسید، pH و بار میکروبی نسبت به نمونههای تازه (غیرمنجمد) بهعنوان نمونه شاهد بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). مقادیر تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد، اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب تک غیراشباع نسبت به نمونههای تازه (غیرمنجمد) بهعنوان نمونه شاهد بهطور معنیداری افزایش یافت (05/0P<). همچنین نتایج ارزیابی حسی بیانگر افت کیفیت نمونههای انجمادزدایی شده در مقایسه با نمونه شاهد بوده (05/0P<) است. پایینترین مقادیر شاخصهای شیمیایی، بیوشیمیایی و نمره بوی آبشش در نمونههای انجمادزدایی شده در آب مشاهده شد. بنابراین براساس نتایج بهدست آمده از این پژوهش، انجمادزدایی در آب مناسبترین روش برای ماهی سفید دریای خزر منجمد میباشد و در حفظ کیفیت ماهی سفید نقش بهسزایی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: ماهی سفید دریای خزر؛ انجمادزدایی؛ انجماد؛ شاخصهای حسی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 48 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 38 |