تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,427 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,989 |
بررسی اثر پریبیوتیک تجاری ایمونوژن بر روی برخی فاکتورهای سیستم ایمنی ماهی شیربت Barbus grypus | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 32، اسفند 1393، صفحه 14-23 اصل مقاله (351.91 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده ایمونوژن پریبیوتیکی تجاری است که محصول یک ترکیب طبیعی شامل چندین ماده محرک مانند بتاگلوکان و مانانالیگوساکارید که بهعنوان مکمل غذایی در آبزیپروری مورد استفاده قرار میگیرد. این پژوهش که بهمنظوربررسیبرخی پارامترهای ایمنی ماهی شیربت (Barbus grypus) صورت پذیرفت، تعداد 360 قطعه بچهماهی شیربت با وزن متوسط 2±35 گرم بهطور تصادفی به 4 تیمار (هر تیمار در 3 تکرار) تقسیم گردیدند، تیمارها بهترتیب با خوراک شامل ایمونوژن با سطوح، صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد بهمدت 90 روز تغذیه شدند و در روزهای 30، 60 و 90 اقدام به خونگیری و اندازهگیری میزان لایزوزیم سرم، قدرت باکتریکشی سرم و میزان ایمونوگلبولین تام سرم گردید. بررسی فعالیت لایزوزیم سرم ماهیان نشان داد که فعالیت لایزوزیم سرم ماهیان تیمار تغذیه شده با 1 و 5/1 درصد ایمونوژن نسبت به گروه شاهد افزایش داشت اما از نظر آماری معنیدار نبود (05/0P>). میزان قدرت باکتریکشی سرم نیز در تیمار 5/1 درصد ایمونوژن در برخی مراحل نمونهگیری نسبت به تیمار کنترل افزایش معنیداری داشت (05/0P<). اما بررسی میزان ایمونوگلبولین تام سرم هیچگونه تفاوت معنیداری را نشان نداد (05/0P>). نتایج این مطالعه نشان داد که برخی سطوح مختلف پریبیوتیک، بهبود پاسخ ایمنی ماهی (افزایش فعالیت لیزوزیم و قدرت باکتریکشی سرم) را به دنبال دارد اما مطالعات بیشتر، در زمینه استفاده از سطوح دیگر ایمنوژن لازم است تا این پریبیوتیک بتواند بهعنوان مکمل غذایی مناسب در جیره غذایی ماهی شیربت استفاده گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: ایمونوژن؛ پریبیوتیک؛ لایزوزیم؛ پاسخ ایمنی؛ ایمونوگلبولین؛ شیربت (Barbus grypus) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 60 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 69 |