تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,494 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,799,641 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,899,202 |
بررسی اثر عصاره گیاه صبرزرد (vera Aleo) بر شاخصهای خونی ماهی شیربت (Barbus grypus) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 9، شماره 2 - شماره پیاپی 34، شهریور 1394، صفحه 28-37 اصل مقاله (426.53 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده در این پژوهش، اثر عصاره گیاه صبرزرد بر برخی شاخصهای خونی ماهی شیربت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، سه غلظت 1/0، 2/0 و 5/0 درصد عصاره گیاه آلوئهورا (در سه تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهیها بهمدت 60 روز با این خوراکها تغذیه گردیدند. تیمار شاهد با خوراک بدون عصاره گیاه آلوئهورا تغذیه شد. شاخصهای خونی شامل تعداد گلبولهای سفید، گلبولهای قرمز، هماتوکریت، هموگلوبین، متوسط حجم گلبولی، متوسط هموگلوبین موجود در هر گلبول و نسبت هموگلوبین هر گلبول قرمز اندازهگیری شدند. نتایج مشخص کرد شاخص تعداد گلبول قرمز، هماتوکریت و هموگلوبین در تیمارهای تغذیه شده با عصاره گیاه آلوئهورا تفاوت معنیداری نسبت به تیمار شاهد مشاهده گردیده است (05/0>P). شاخص MCHC در تیمارهای 2/0 و 5/0 درصد نسبت به تیمار شاهد تفاوت معنیداری مشاهده گردیده است (05/0>P). WBC و نوتروفیل در تیمار 5/0 درصد تغذیه شده با عصاره گیاه آلوئهورا نسبت به تیمار شاهد تفاوت معنیداری مشاهده گردیده است (05/0>P). بهطور کلی میتوان گفت مناسبترین غلظت آلوئهورا در خوراک برای تحریک شاخصهای خونی، 2/0 و 5/0 درصد میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آلوئهورا؛ Barbus grypus؛ شاخص خونی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 36 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 39 |