تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,303,221 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,357,890 |
بررسی اثر پروبیوتیکهای باسیلوس کواگولانس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر کاهش جذب کادمیوم در موش صحرایی | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 3، دوره 6، 2 (22) تابستان، شهریور 1395، صفحه 25-32 اصل مقاله (859.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجید مجلسی1؛ سید شهرام شکرفروش* 2؛ حمیدرضا قیصری3؛ سعید نظیفی سعید نظیفی4؛ جواد ساجدیانفرد5 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
2استاد بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
3دانشیار بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
4استاد بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
5دانشیار بخش علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
کادمیومفلزی سنگینی است که گسترش بالایی در محیط دارد و عوارض متعددی برای سلامتی انسان و حیوانات ایجاد میکند. مطالعات مختلفی نشانگر حذف فلزات سنگین توسط باکتریهاست. هدف از این مطالعه بررسی اثرات باکتریهای باسیلوس کواگولانس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر کاهش تجمع کادمیوم در بافتهای کلیه و کبد موش صحرایی میباشد. در این بررسی 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار بهطور تصادفی در 6 گروه شاهد و تیمار تقسیم شدند. گروههای مواجهه با کلریدکادمیوم (100 میکروگرم در میلیلیتر) و حیوانات تیمار شده با پروبیوتیک (CFU/ml 109) روزانه 1 میلیلیتر محلول کادمیوم و یا سوسپانسیون باکتری را بهمدت 24 روز از طریق میل مخصوص گاواژ دریافت کردند. در روز 24 موشها پس از بیهوشی با اتر کشته شدند و میزان کادمیوم در مدفوع، کلیه و کبد آنها با روش اسپکترفوتومتری جذب اتمی گرافیت فورانس اندازهگیری شد. پروبیوتیکهای باسیلوس کواگولانس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بهترتیب سبب افزایش 8/29 و 3/19 درصدی دفع کادمیوم از طریق مدفوع و کاهش 9/10 و 5/21 درصدی تجمع این فلز سنگین در کلیه موش صحرایی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو پروبیوتیک تجویز شده اثرات قابلملاحظهای در کاهش جذب گوارشی کادمیوم داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
<باسیلوس کواگولانس>؛ <لاکتوباسیلوس پلانتاروم>؛ پروبیوتیک؛ کادمیوم؛ موش صحرایی | ||
مراجع | ||
● Abdel-Salam, A.M., Al-Dekheil, A., Babkr, A., Farahna, M. and Mousa, H.M. (2010). High fiber probiotic fermented mare’s milk reduces the toxic effects of mercury in rats. North American Journal of Medical Sciences, 2, 569–275. ● Beveridge, T.J. and Fyfe, W.S. (1985). Metal fixation by bacterial cell walls. Canadian Journal of Earth Science, 22, 1893-1898. ● FAO & WHO, (2001). Health and Nutritional Properties of Probiotics in Food including Powder Milk with Live Lactic Acid Bacteria. Córdoba, Argentina, 1–34. ● Gavrilescu, M. (2004). Removal of Heavy Metals from the Environment by Biosorption. Engineering in Life Sciences, 4, 219–232. ● Halttunen, T., Salminen, S. and Tahvonen, R. (2007). Rapid removal of lead and cadmium from water by specific lactic acid bacteria. International Journal of Food Microbiology, 114, 30–5. ● Ibrahim, F., Halttunen, T., Tahvonen, R. and Salminen, S. (2006). Probiotic bacteria as potential detoxification tools: assessing their heavy metal binding isotherms. Canadian Journal of Microbiology, 52, 877–885. ● Kinoshita, H., Sohma, Y., Ohtake, F., Ishida, M., Kawai, Y., Kitazawa, H., et al., (2013). Biosorption of heavy metals by lactic acid bacteria and identification of mercury binding protein. Research in Microbiology, 164, 701–709. ● Malago, J.J. and Koninkx, J.F.J.G. (2011). Probiotic Bacteria and Enteric Infections. Springer. 9–11. ● Monachese, M., Burton, J.P. and Reid, G. (2012). Bioremediation and tolerance of humans to heavy metals through microbial processes: a potential role for probiotics? Appllied and Environmental Microbiology, 78, 6397–404. ● Nwokocha, C.R., Owu, D.U., Nwokocha, M.I., Ufearo, C.S. and Iwuala, M.O.E. (2012). Comparative study on the efficacy of Allium sativum (garlic) in reducing some heavy metal accumulation in liver of wistar rats. Food Chemistry and Toxicology, 50, 222–6. ● Ripamonti, B., Agazzi, A., Baldi, A., Balzaretti, C., Bersani, C., Pirani, S., et al., (2009). Administration of Bacillus coagulans in calves: recovery from faecal samples and evaluation of functional aspects of spores. Veterinary Research Communications, 33, 991–1001. ● Schut, S., Zauner, S., Hampel, G., König, H. and Claus, H. (2011). Biosorption of copper by wine-relevant lactobacilli. International Journal of Food Microbiology, 145, 126–131. ● Szkoda, J., Mudzki, J. (2005). Determination of lead and cadmium in biological material by graphite furnace atomic absorption spectrometry method. Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 49, 89-92. ● Tian, F., Zhai, Q., Zhao, J., Liu, X., Wang, G., Zhang, H., et al., (2012). Lactobacillus plantarum CCFM8661 alleviates lead toxicity in mice. Biological Trace Element Research, 150, 264–71. ● Turroni, F., Foroni, E., Pizzetti, P., Giubellini, V., Ribbera, A., Merusi, P., et al., (2009). Exploring the diversity of the bifidobacterial population in the human intestinal tract. Appllied and Environmental Microbiology, 75, 1534–1545. ● Wang, L., Zhang, J., Guo, Z., Kwok, L., Ma, C., Zhang, W., et al., (2014). Effect of oral consumption of probiotic Lactobacillus plantarum P-8 on fecal microbiota, SIgA , SCFAs, and TBAs of adults of different ages. Nutrition, 30, 776–783. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,128 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 730 |