تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,302,938 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,355,550 |
جداسازی و شناسایی گونههای انتروکوکوس از پنیرهای تازه و پنیرهای کوزهای شهرستان خوی | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 8، دوره 6، 3 (23) پاییز، آذر 1395، صفحه 77-83 اصل مقاله (523.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سامان مهدوی* 1؛ سعید علیلو2؛ یحیی شفیعی3 | ||
1استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران | ||
2کارشناسیارشد ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻏﺬاﻳﻲ، واحد مراغه، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ، مراغه، ایران | ||
3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی، ایران | ||
چکیده | ||
فرآوری پنیرهای سنتی در ایران از تاریخچه طولانی برخوردار بوده و انواع متفاوتی از پنیر در نواحی مختلف ایران تولید میگردند. در این میان پنیرهای سنتی تازه و کوزهای با توجه به ویژگیهای ارگانولپتیکی مطلوبی که دارند از بازارپسندی بیشتری برخوردارند. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی گونههای انتروکوکوساز پنیر سنتی تازه و کوزهای است. تعداد 22 نمونه پنیر کوزهای و 28 نمونه پنیر تازه بهصورت تصادفی از روستاهای شهرستان خوی تهیه شد. پس از کشت و انجام آزمایشات بیوشیمیایی گونههای انتروکوکوس جداسازی و شناسایی شدند و شاخصهای نمک و pHپنیرها مورد بررسی قرار گرفتند. براساس نتایج، انتروکوکوس فاسیوم از 45/95% (22 نمونه) پنیر کوزهای و 29/89% (25 نمونه) از نمونههای پنیر سنتی تازه جداسازی شدند، در حالیکه سایر گونههای انتروکوکوس در نمونههای پنیر جداسازی نگردید. از نظر آماری ارتباط معنیداری بین pH و نمک پنیر و میزان فراوانی انتروکوکوسها دیده نشد. این نتایج بیانگر وضعیت نامطلوب پنیرهای سنتی تازه و کوزهای شهرستان خوی از نظر آلودگی به انتروکوکوس فاسیوم است. | ||
کلیدواژهها | ||
انتروکوکوس؛ پنیر سنتی؛ پنیر کوزهای؛ خوی | ||
مراجع | ||
• Bulajic, S. and Mijacevic, Z. (2004). Enterococci in cheese-phenotypization and antibiotic resistance. Acta Agriculturae Slovenica, 84(1): 25–30. • Cowan, S.T., Steel, K.J., Barrow, G.I. and Feltham, R.K.A. (1993). Cowan and Steel's Manual for the Identification of Medical Bacteria. Cambridge University Press, London, U.K. p. 61. • Dardir, H.A., Aba-Alkhail, N.A., Abeer, A.A. and Abdel, A. (2011). Safety evaluation of Enterococcal strains isolated from dairy products and clinical samples using RT-PCR. World Journal of Dairy and Food Sciences, 6(2): 234-240. •Edalatian, M.R., Habibi Najafi, M.B., Mortazavi, S.A., Nasiri, M.R., Basami, M.R., Hashemi, S.M. (2012). Isolation and identification of the indigenous lactic acid bacteria from Lighvan cheese. Iranian Journal of Food Science and Technology, 9(37): 9-22. • Gelsomino, R., Vancanneyt, M., Cogan, T.M., Condon, S. and Swings, J. (2002). Source of Enterococci in a farmhouse raw-milk cheese. Applied and Environmental Microbiology, 68(7): 3560–3565. •Ghaderi, M., Azizi, A., Ezzatpanah, H., Hejazi, M.A., Hemmasi, A.H. (2013). Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria in Traditional Pot Cheese. Journal of Agricultural Engineering Research, 14(3): 83-96. • Giraffa, G. (2002). Enterococci from foods. Federation of European Microbiological Societies Microbiology Reviews, 26: 163-171. • Jay, J.M. (2005). Modern Food Microbiology. Springer Science, New York, USA, pp. 481-485. • Jurkovic, D., Krizková, L., Dusinský, R., Belicová, A., Sojka, M., Krajcovic, J. and Ebringer, L. (2006). Identification and characterization of enterococci from bryndza cheese. Letters in Applied Microbiology, 42: 553–559. • Lues, J., Venter, P. and Van Der Westhuizen, H. (2003). Enumeration of potential microbiological hazards in milk from a marginal urban settlement in central South Africa. Food Microbiology, 20(3): 321-326. •Majedi, M. (1997). Methods of chemical test in food. Nashre Danesh Institute, Tehran, Iran. Mansuri Najand, L. and Ghanbarpour, R. (2006). A study on enteropathogenic Escherichia coli isolated from domestic Iranian soft cheese. Veterinarski Arhiv, 76 (6): 531-536. •Moradi-Khatoonabadi, Zh., Maghsoudlou, Y., Ezzatpanah, H., Khomeiri, M., Aminafshar, M. (2014). Occurrence of Bacillus cereus in raw milk receiving from UF-Feta Cheese Plants. Iranian Journal of Health and Environment, 6(4): 545-557. • Morandi, S., Brasca, M., Andrighetto, C., Lombardi, A. and Lodi, R. (2006). Technological and molecular characterization of enterococci isolated from north-west Italian dairy products. International Dairy Journal, 16: 867-875. • Moussaoui Pour, F., Borazjani, M. and Hessami Rad, R. (2009). The effect on the production and storage of dry matter, fat and fatty acids in pot cheese West Azarbaijan. Journal of Animal Science, 3: 55-49. • Navid-Ghasemizad ,S., Hesari, J., Saris, P. and Nahaei, M.R. (2009). Isolation of lactic acid bacteria from Lighvan cheese, a semi-hard cheese made from raw sheep milk in Iran. International Journal of Dairy Technology, 62: 260-264. • Nieto-Arribas, P., Seseña, S., Poveda, J.M., Chicón, R., Cabezas, L. and Palop, L. (2011). Enterococcus populations in artisanal manchego cheese: biodiversity, technological and safety aspects. Food Microbiology, 28: 891-899. • Ogier, J.C. and Serror, P. (2007). The Enterococcus genus. International Journal of Food Microbiology, 2: 1-11. • Pesavento, G., Calonico, C., Ducci, B., Magnanini, A. and Lo Nostro, A. (2014). Prevalence and antibiotic resistance of Enterococcusspp. isolated from retail cheese, ready-to-eat salads, ham, and raw meat. Food Microbiology, 41: 1-7. •Saderi Oskui, H., Tavakkolii, A. (2011). The ratio of fecal coliform to fecal streptococci traditional ice cream marketed in Tabriz. Journal of Food Hygiene, 1(1): 37-41. • Sarantinopoulos, P., Leroy, F., Leontopoulou, E., Georgalaki, M.D., Kalantzopoulos, G., Tsakalidou, E. and De Vuyst, L., et al. (2002). Bacteriocin production by Enterococcus faecium FAIR-E 198 in view of its application as adjunct starter in Greek Feta cheese making. International Journal of Food Microbiology, 72: 125-136. • Serio, A., Paparella, A., Chaves-Lopez, C., Corsette, A. and Suzzi, G. (2007). Enterococcus populations in pecorino abruzzese cheese: biodiversity and safety aspects. Journal of Food Protection, 70(7): 1561-1568. • Suzzi, G., Caruso, M., Gardini, F., Lombardi, A., Vannini, L., Guerzoni, M.E., Andrighetto, C. and Lanorte, M.T. (2000). Asurvey of the enterococci isolated from an artisanal Italian goat’s cheese (Semicottocaprino). Journal of Applied Microbiology, 89: 267-274 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 661 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 897 |