تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,846 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,709 |
بررسی تأثیر فیبر پرتقال بر خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی ماست میوهای توتفرنگی به روش سطح پاسخ | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 15، خرداد 1392، صفحه 23-34 اصل مقاله (313.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تأثیر افزودن فیبر پرتقال بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی ماست توت فرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی گردید. مقدار فیبر در محدوده 2/1-0 درصد و زمان نگهداری در محدوده 29-3 روز بود. نتایج تجزیه آماری دادهها نشان داد با افزایش مقدار فیبر، ماده خشک و ویسکوزیته به طور معنی داری افزایش و سینرزیس کاهش پیدا کرد (P< 0.05) در حالی که تأثیر آن بر اسیدیته و pH نمونهها معنی دار نبود (P> 0.05). در طول زمان نگهداری درصد اسیدیته و سینرزیس به طور معنی داری افزایش و pH و ویسکوزیته کاهش یافت (P< 0.05). همچنین افزایش مقدار فیبر به طور معنی داری طیف رنگی زرد (پارامتر b* مثبت) را افزایش و میزان روشنایی (L*) محصول را کاهش داد(P< 0.05). نتایج تجزیه آماری ارزیابی حسی نمونهها نیز نشان داد که با افزایش مقدار فیبر شاخص رنگ، عطر و طعم و پذیرش کلی کاهش پیدا کرد اما امتیاز آنها در محدوده خوب و قابل قبول قرار داشت. با توجه به مدل تجربی به دست آمده توسط روش سطح پاسخ ارتباط بین متغیرهای مورد مطالعه مناسب تشخیص داده شد. بر اساس آزمایشات انجام شده شرایط بهینه برای تولید ماست توتفرنگی حاوی فیبر پرتقال، میزان فیبر 2/1 درصد و زمان نگهداری 16 روز تعیین گردید که در این شرایط مقدار ویسکوزیته 3519 سانتی پواز، سینرزیس 49/28 درصد، ماده خشک 24/25 درصد و امتیاز پذیرش کلی 75/4 از 7 بود. | ||
کلیدواژهها | ||
فیبر پرتقال؛ ماست توت فرنگی؛ خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی؛ زمان نگهداری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 373 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 799 |