تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,577 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,812 |
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره آبی گزنه و مرزنگوش بر Escherichia coli، Salmonella typhi و Pseudomonas aeruginosa | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 4 - شماره پیاپی 18، اسفند 1392، صفحه 9-15 اصل مقاله (139.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
فعالیت ضدباکتریایی (حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی) عصاره آبی گزنه و مرزنگوش در مقابل 3 باکتری بیماریزا و عامل فساد مواد غذایی Escherichia coli, Salmonella typhi و Pseudomonasaeruginosa با استفاده از روش رقتلولهای(Macro Dilution Method) ارزیابی شد. مقدار حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آبی مرزنگوش بر Salmonella typhi mg/ml 25/1 و در مورد Pseudomonas aeruginosaو Escherichia coli برابر با mg/ml 5 مشاهده شد. مقادیر مربوط به عصاره آبی گزنه برای Salmonella typhimg/ml25/1، Pseudomonas aeruginosa mg/ml 5 و Escherichia coli mg/ml 5/2 میلیگرم بر میلی لیتر بود. مقادیر حداقل غلظت کشندگی برای عصاره آبی مرزنگوش برای Salmonella typhi، Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli به ترتیب 25/1، 10 و 10 میلی گرم بر میلی لیتر مشاهده شد. حداقل غلظت کشندگی عصاره آبی گزنه بر باکتری ها به ترتیب ذکر شده برابر 5/2، 10 و 20 میلی گرم بر میلی لیتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
گزنه؛ مرزنگوش؛ حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC)؛ حداقل غلظت کشندگی (MBC)؛ Escherichia coli؛ Salmonella typhi و Pseudomonas aeruginosa | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 317 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 744 |