تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,293,041 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,347,501 |
تعیین انتروتوکسین های استافیلوکوکوس ارئوس در شیر گاو، گوسفند، بز و شتر به روش الایزا | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 4 - شماره پیاپی 14، اسفند 1391، صفحه 27-32 اصل مقاله (108.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
انترو توکسین های استافیلوکوکوس ارئوس از مهم ترین عوامل مسمومیتهای غذایی در جهان محسوب میشوند و شیر و فرآوردههای آن غالباً در مسمومیتهای استافیلوکوکال نقش دارند. این مطالعه با هدف بررسی حضور انتروتوکسینهای کلاسیک استافیلوکوکوس ارئوس در شیر خام گاو، شتر، گوسفند و بز در استان فارس انجام شد. به این منظور 84 نمونه شیر شامل شیر گاو (35= n)، شیر شتر (8=n)، شیر گوسفند (20= n) و شیر بز (21=n) از مخازن جمعآوری شیر 35 مزرعه پرورش دام شیری در طول سه فصل پاییز، زمستان 1389 و بهار 1390 جمعآوری و به منظور تعیین حضور انتروتوکسینهای استافیلوکوکوس ارئوس به روش الایزا مورد آزمون قرار گرفتند . از 84 نمونهی مورد مطالعه 12 نمونهی (2/14%) حداقل از نظر یک آنتروتوکسین مثبت گزارش شدند. ازاین تعداد، 3 نمونه برای SEA (25درصد)، 2 نمونه برای SED (6/16 درصد)، 2 نمونه برای SEC (6/16 درصد)، 2 نمونه برای SEA+SED (3/8 درصد)، 1 نمونه برای SEA+SEC (3/8 درصد) و2 نمونه برای SED+SEC (6/16 درصد) مثبت بوده وهیچ یک از نمونه ها از نظر وجود SEB وSEE مثبت گزارش نشد. هیچ اختلاف آماری در میزان آلودگی نمونههای شیر به آنتروتوکسینهای استافیلوکوکوس ارئوس در فصول مختلف سال در نمونه های مورد بررسی مشاهده نشد.مطالعات بیشتری در خصوص حضور انتروتوکسین های استافیلوکوکوس ارئوس در مواد غذایی مختلف و نقش آن ها در ایجاد مسمومیت های غذایی پیشنهاد می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
انتروتوکسین؛ استافیلوکوکوس ارئوس؛ شیر خام | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 343 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 269 |