تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,746 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,643 |
بررسی اثرات ضدباکتریایی عصارهی تازهی سیر(Allium sativum) و پیاز (Allium cepa) در ساختار فیلم ژلاتینی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 8، دوره 4، شماره 4 - شماره پیاپی 14، اسفند 1391، صفحه 63-70 اصل مقاله (124.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، اثرات ضدباکتریایی فیلم ژلاتینی حاوی عصارههای تازهی سیر و پیاز در مقابل اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس، بررسی گردید. حداقل غلظت بازدارندگی عصارههای تازهی سیر و پیاز در برابر اشرشیاکلی به ترتیب 2 و 6 و در برابر استافیلوکوکوس اورئوس 4 میلی لیتر در ml10 تعیین گردید. ویژگیهای ضدباکتریایی فیلم ژلاتینی حاوی هر یک از عصارهها به میزان 2،4،6 و 8 میلی لیتر در 10 میلی لیتر ژلاتین مورد بررسی قرار گرفت. فیلم ژلاتینی، حاوی 8 میلی لیتر عصارهی سیر، بیش ترین اثر ضدباکتریایی در برابر اشرشیاکلی را نشان داد(منطقهی بازدارندگی5/25 میلی متر). عصارهی پیاز در غلظتهای 6 و 8 میلی لیتر تنها بر روی استافیلوکوکوس اورئوس اثر بازدارندگی نشان داد. در فیلم ژلاتینی، عصارهی سیر بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و عصارهی پیاز بر روی اشرشیاکلی هیچ اثر بازدارندگی نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم ژلاتینی؛ عصارهی سیر(آلیوم ساتیووم)؛ عصارهی پیاز(آلیوم سپا)؛ اشرشیاکلی؛ استافیلوکوکوس اورئوس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 288 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 270 |