تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,642 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,552 |
تعیین خواص فیزیکوشیمیایی و حرارتی روغن استخراج شده از هستهی انار منطقهی سبزوار | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 12، دوره 4، شماره 4 - شماره پیاپی 14، اسفند 1391، صفحه 97-107 اصل مقاله (253.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
هستهی انار، حاوی ترکیبات زیست فعال با ارزش تغذیه ای بالا است و به دلیل عدم فرآوری مناسب به عنوان ضایعات کارخانههای فرآوری انار، محسوب میشود. این پژوهش با هدف شناسایی خواص فیزیکی (گرانروی، رنگ، ضریب شکست )، شیمیایی (ساختار اسیدهای چرب، تری گلیسرید و مقادیر و نوع ترکیبات فنلی، توکولی و استرولی) و حرارتی روغن هستهی انار انجام شد. برای این منظور از روش های کلاسیک و دستگاهی استفاده شد. نتایج، نشان داد که مقادیر گرانروی، ضریب شکست و رنگ (قرمزی/ زردی) روغن هستهی انار به ترتیب 57/155 سانتی پواز، 5095/1 – 5088/1 و 71/6 و اسیدهای پونیسیک، لینولئیک و اولئیک اسیدهای چرب غالب در روغن بودند. تریگلیسریدهای روغن هستهی انار در پنج گروه با اکی والان کربن نامبر برابر 36، 38، 40، 42 و بیش تر یا مساوی 44 دسته بندی شدند. بیش ترین میزان تریگلیسرید اندازهگیری شده با اکی والان کربن نامبر مساوی 36، بود. روغن هستهی انار حاوی ترکیبات فنلی، توکولی و استرولی با مقادیر به ترتیب 13/168، 95/425 و 7/5981 میلیگرم در هر کیلوگرم روغن بود. تعیین خواص فیزیکی روغن و همچنین رفتار های حرارتی و محاسبهی میزان انرژیهای آزاد شده و یا جذبی آن به کمک آزمون تجزیهی گرماسنجی افتراقی انجام شد. وجود نقاط ذوب و بلورین متعدد در این روغن در نتیجهی نوع ساختار تری گلیسریدی آن می باشد. نتیجهی کلی حاصل از اجرای پژوهش، نشان میدهد که روغن هستهی انار ارزش تغذیهای بالایی داشته و غنی در ترکیبات مختلف میباشد که کاربردهای زیاد در صنایع خوراکی، دارویی و بهداشتی دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن هستهی انار؛ ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی؛ ویژگی های حرارتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 318 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,084 |