تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,117 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,542 |
تاثیر فرایند مالتسازی بر برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی دانههای غلات (گندم و جو) استان خراسان رضوی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 30، اسفند 1395، صفحه 37-43 اصل مقاله (598.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
الهه رازقندی1؛ امرحسین الهامی راد2؛ علیرضا قدس ولی3؛ سید حسین استیری4؛ سارا آقاجانزاده سورکی5؛ حمید بخش آبادی* 6 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی،واحدسبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار،ایران | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی ،واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار،ایران | ||
3دانشیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی ،واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار،ایران | ||
5دانشجوی دکتری مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
6عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تاثیر فرایند مالتسازی بر برخی از خواص فیزیکوشیمیایی پنج دانه غله از استان خراسان رضوی (دو واریته جو با پوشینه به نامهای ریحان و کویر، دو رقم گندم به نامهای الوند و روشن و جو بدون پوشینه لاین 17) از قبیل وزن هزاردانه، دانسیتهی ذرهای، میزان خاکستر، چربی و پروتئین در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در بین مالتهای به دست آمده، مالت حاصل از جو بدون پوشینه و واریته کویر به ترتیب بیشترین (52/32 گرم) و کمترین (52/26 گرم) مقدار وزن هزار دانه را به خود اختصاص دادند. فرایند مالتسازی منجر به کاهش دانسیتهی ذرهای، خاکستر، چربی و پروتئین شد، به گونهای که دانسیته ذرهای جو بدون پوشینه پس از فرایند مالتسازی 45/8 درصد کاهش یافت. بیشترین(92/2 درصد) و کمترین (3/1 درصد) میزان خاکستر به ترتیب مربوط به مالت حاصل از دانه جو ریحان و گندم روشن بود. همچنین مشاهده شد که طی فرآیند مالتسازی میزان پروتئین مالت نسبت به دانه اولیه کاهش یافت و بیشینه میزان پروتئین (78/13 درصد) مربوط به جو واریته ریحان و کمینه میزان پروتئین (31/9 درصد) مربوط به مالت حاصل از جو واریته کویر بود. وزن هزار دانه در گندم الوند به ترتیب 04/19، 84/16، 12/21 و 40/28 درصد بیشتر از جو ریحان، جو کویر، جو بدون پوشینه و گندم روشن بود. | ||
کلیدواژهها | ||
: مالتسازی؛ خصوصیات فیزیکوشیمایی؛ گندم؛ جو | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 505 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 576 |