تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,078 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,516 |
بررسی و شناسایی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دانه کهور(PROSOPIS FARCTA) | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 5، دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 30، اسفند 1395، صفحه 45-55 اصل مقاله (581.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
افشین جعفرپور* 1؛ امیرحسین الهامی راد1؛ حسین میر سعید قاضی2 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی،واحد سبزوار،دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار،ایران | ||
2دانشگاه تهران، پاکدشت، پردیس ابوریحان، گروه فناوری مواد غذایی | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر با هدف بررسی و شناسایی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دانة کهور یزد و گرمسار و مقایسه آنها با یکدیگر انجام پذیرفت. بدین منظور، پس از محاسبه وزن هزار دانه، دانهها آسیاب شد و آزمونهای اندازهگیری رطوبت، خاکستر، میزان قند کل، میزان پروتئین، شناسایی اجزاء پروتئینی و شناسایی املاح موجود در نمونه انجام شد. در بین نمونههای مورد مطالعه نمونه روئیده شده در خاک زراعی بیشترین وزن هزار دانه، رطوبت، پروتئین و کمترین میزان سلنیوم را به خود اختصاص داد. برای تعیین میزان درصد روغن دانه، روغن هر یک از نمونه ها توسط حلال استخراج گردید و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی روغنهای استخراج شده مانند مقادیر فسفولیپید، مواد غیر صابونی شونده، رنگ روغن، فلزات موجود در روغن، ترکیب اسیدهای چرب، اندیس یدی، زمان پایداری روغن، اندیس پراکسید و درصد اسیدهای چرب آزاد مورد بررسی قرار گرفت. در بین نمونههای کهور، دانه منطقه گرمسار که در خاک زراعی روییده بود، بیشترین میزان روغن، اندیس یدی، میزان فسفر و فسفولیپید و ترکیبات غیر صابونی شونده را نسبت به سایر نمونه ها به خود اختصاص میدهد. روغن دانه کهور خودرو در بیابان حاشیه جنوبی گرمسار بیشترین مقدار آهن ولی کمترین میزان اندیس اسیدی و اندیس پراکسید را نسبت به سایر نمونه ها داراست. | ||
کلیدواژهها | ||
پروزوپیس فارکتا؛ ترکیبات دانه؛ روغن؛ کهور | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 484 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 433 |