تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,374 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,676 |
ارزیابی اثرات نانو اکسید روی بر خواص فیلمهای بایوکامپوزیتی بر پایه ژلاتین ماهی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 7، دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 30، اسفند 1395، صفحه 57-67 اصل مقاله (1017.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عبدالرضا محمدی نافچی* 1؛ فائزه میرزایی2 | ||
1دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران | ||
2گروه مهندسی شیمی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی اثر نانو اکسید روی بر خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، عبوردهی نسبت به بخار آب و اکسیژن و جذب تعادلی فیلمهای تولیدی از ژلاتین ماهی سرد آبی میباشد. فیلمهای ژلاتین در غلظتهای 0، 1، 3، و 5 % نانو اکسید روی با استفاده از روش کاستینگ تهیه شدند. آزمونهای مکانیکی، نفوذپذیری و فیزیکوشیمیایی فیلمها بر اساس روش استاندارد ملی امریکا انجام پذیرفت. آزمون مکانیکی کاهش درصد کشیدگی و افزایش استحکام کششی و مدول یانگ را به واسطه افزایش غلظت نانو ذرات نشان دادند. خواص فیزیکوشیمیایی از قبیل میزان جذب آب، حلالیت در آب، نفوذ پذیری نسبت به بخار آب و اکسیژن، با افزایش میزان نانو ذرات کاهش معنی داری (05/0 >P) را نشان دادند. همچنین میزان جذب بالای اشعه UV در غلظت 5% درصد مشاهده شد. نمودارهای FTIR نشان داد که تعاملات انجام شده تماماً فیزیکی بوده و برهمکنش شیمیایی رخ نداده است. بر همین اساس، نانو اکسید روی توانایی بهبود خواص اساسی فیلمهای ژلاتین ماهی را دارا بوده و میتوانند به عنوان جاذب اشعه ماورا بنفش در ساخت فیلمهای خوراکی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم خوراکی؛ ژلاتین ماهی سرد آبی؛ نانو اکسید روی؛ جاذب اشعه ماورا بنفش | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 486 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 691 |