تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,184 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,579 |
کاربرد توأم نانوفیبر سلولز و صمغ گوار به عنوان پایدار کننده در مایونز کم چرب | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 10، دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 30، اسفند 1395، صفحه 89-100 اصل مقاله (722.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لاله گلچویی* 1؛ مزدک عظیمی2؛ حسین یوسفی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، گروه صنایع غذایی، آمل، مازندران. | ||
2استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، گروه صنایع غذایی، آمل، مازندران. | ||
3استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه تکنولوژی مهندسی چوب، گرگان، گلستان. | ||
چکیده | ||
نانوفیبر سلولز از اصلاح فیزیکی سلولز که فراوانترین کربوهیدرات تجدید پذیر در طبیعت میباشد، به دست میآید. افزایش سطح فیبر سلولز در ابعاد نانو بر تعداد پیوندهای هیدروژنی اثر گذاشته و سبب بهبود خواص هیدروفیلی نانوفیبر سلولز میگردد. صمغ گوار نیز با هدف افزایش پایداری فیزیکی، بهبود ویسکوزیته و اصلاح بافت استفاده گردید. هدف از این پژوهش کاربرد توأم نانوفیبر سلولز (1%-0%) و صمغ گوار (5/0%-0%) جهت بهبود خصوصیات فیزیکی (ویسکوزیته، پایداری فیزیکی امولسیون، رنگسنجی و اندازه ذرات) و رئولوژیکی به منظور تولید مایونز کم چرب حاوی30% روغن با ویژگیهای حسی مطلوب بود. یک هفته پس از تولید نمونهها، آزمونهای ویسکوزیته و پایداری فیزیکی امولسیون انجام شد. سپس 3 نمونه منتخب تحت آزمونهای رنگسنجی، رفتار جریان، نوسانی، میکروسکوپ نوری، بررسی اندازه ذرات و حسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نمونه حاوی 5/0% نانوفیبر سلولز و 25/0% گوار (R3) از لحاظ میزان ویسکوزیته، پایداری فیزیکی امولسیون، روشنایی ( *(L و تمامی فاکتورهای حسی برتری معناداری را نسبت به نمونه شاهد تجاری نشان داد (05/0p<). همچنین این نمونه کوچکترین اندازه ذرات (14/0 0/22) و بیشترین میزان یکنواختی را در میان تمامی نمونهها داشت. آزمون بررسی رفتار جریان نشان دهنده رفتار سودوپلاستیک در کلیه نمونهها بوده و از نظر ضریب قوام و شاخص رفتار جریان، تفاوت معناداری بین دو نمونه R3 و شاهد تجاری نشان نداد. طبق آزمون روبش فرکانس نیز در نمونهها، روند تغییرات مدول الاستیک در سطحی بالاتر از مدول ویسکوز (G′>G″) و نشانه تقویت ویژگیهای الاستیک در نمونههای مذکور بود. طبق نتایج آزمونهای انجام شده، تیمار R3 به عنوان بهترین تیمار معرفی گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوفیبر سلولز؛ گوار؛ مایونز کم چرب؛ پایدار کننده؛ ویژگیهای رئولوژیکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 409 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 382 |