تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,783 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,378,001 |
تأثیر کنسروسازی بر میزان تغییرات هیستامین بافت عضله روشن و تیره ماهی مسقطی (Katsuwonus pelamis) | ||
مجله علوم تکثیر و ابزی پروری | ||
مقاله 3، دوره 3، شماره 6، شهریور 1394، صفحه 41-48 | ||
نویسندگان | ||
احسان ستایش فر* 1؛ ابوالفضل عسکری2؛ ابراهیم رجب زاده2 | ||
1واحد اهواز | ||
2اهواز | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت ماهی و سایر فرآوردههای دریایی به عنوان یک منبع پروتئینی با ارزش و قابل دسترس و با توجه به فسادپذیری سریع این محصولات، 15 نمونه ماهی هوور مسقطی (Katsuwonuspelamis) که از بندرعباس صید گردیدند و همچنین 15 عدد کنسرو نیز از این ماهیان تهیه گردید، به منظور اندازهگیری میزان هیستامین در عضله تیره و روشن ماهیان و همچنین در کنسرو ماهیان مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفتند. ابتدا ماهیان بیومتری شده و سپس عضلات تیره و روشن از یکدیگر جدا گردیدند. همچنین از محتوی داخل قوطی کنسرو نمونه برداری صورت گرفت.اندازه گیری میزان هیستامین به روش Schultz و با کمک دستگاه الکتروفوز انجام گردید. نتایج حاصله نشان داد که میانگین میزان هیستامین در نمونه های ماهی هوور در عضله تیره 46/52±3/154و در عضله روشن05/47±4/124میلی گرم در گرم و میزان هیستامین در کنسرو ماهیmg/g 59/87±52/160 می باشد(05/0P<). مقادیر هیستامین در تمام نمونه ها، بالاتر از حداکثر میزان پذیرفته شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (ppm20) بود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 186 |