تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,432 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,734 |
اثر فسفولیپید تجاری بر فراسنجههای خونی و سرمی در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیهشده با پودر چربی و مقایسه با جیره حاوی روغن ماهی | ||
مجله علوم تکثیر و ابزی پروری | ||
مقاله 1، دوره 3، شماره 7، بهمن 1394، صفحه 11-18 اصل مقاله (269.29 K) | ||
نویسندگان | ||
بتول ادهمی* ؛ عبدالصمد کرامت | ||
ساری | ||
چکیده | ||
مطالعهای به منظور بررسی اثر فسفولیپید بر برخی فراسنجههای خونی و سرمی در جیرهی حاوی پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. بدین منظور جیرهای با 20% چربی که نیمی از چربی آن از پودر چربی تأمین گردید ساخته شد. فسفولیپید در دو سطح 5/0 و 5/1 درصد به جیره اضافه شد، در تیمار شاهد سطح فسفولیپید صفر بود و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 150 قطعه ماهی قزلآلا با وزن اولیه 88/1±45/27 در 9 تانک پلیاتیلن قرار گرفت و روزانه 2 بار در حد سیری به مدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی غذادهی شد. جیرههای آزمایشی شامل 1- فسفولیپید 5/0%، 2- فسفولیپید5/1% 3- شاهد بود. نتایج مطالعه فراسنجههای خونی شامل هموگلوبین، گلبول قرمز، گلبول سفید، حجم متوسط گلبولی (MCV) و غلظت متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز (MCH) بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0 P<). بیشترین مقادیر هموگلوبین، گلبول سفید و MCH در گروه شاهد مشاهده شد درحالیکه بیشترین مقادیر گلبول قرمز و MCV به ترتیب در فسفولیپید 5/0 و فسفولیپید 5/1 بود. نتایج فراسنجههای سرمی از جمله گلوکز، پروتئین تام و آلبومین نشاندهندهی اختلاف معنیدار بین تیمارها بود (05/0 P<). افزودن فسفولیپید سبب افزایش معنیداری در مقدار گلوکز شد و در فسفولیپید 5/1 بیشترین مقدار گلوکز مشاهده شد اما بیشترین مقادیر پروتئین تام و آلبومین مربوط به گروه شاهد بود. به طور کلی، با توجه به برخی فراسنجههای خونی افزودن فسفولیپید در سطح 5/1%، توانست اثر منفی پودر چربی را در جیرهی قزلآلای رنگینکمان کاهش دهد. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 231 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 107 |