تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,625 |
تأثیر سطوح مختلف پروبیوتیک Bactocel و پری بیوتیک A-MAX و تلفیق آنها در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، تغذیه و بازدارندگی بچه ماهی قزل آلای رنگینکمان(oncorhynchus mykiss) | ||
مجله علوم تکثیر و ابزی پروری | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 7، بهمن 1394، صفحه 53-60 اصل مقاله (416.58 K) | ||
نویسندگان | ||
علی اکبر جعفری* 1؛ بهروز قدمپور1؛ شایان قبادی2؛ جعفر فلاحتی1؛ رضا قادی پاشا1 | ||
1ساری | ||
2بابل | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف پروبیوتیک باکتوسل، پربیوتیک A-MAXو سین بیوتیک حاصل از اختلاط این دو ترکیب، بر شاخصهای رشد، تغذیه و بازماندگی لارو قزل آلای رنگین کمان به مدت 84 روز انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر(شاهد)، 1/0 و 2/0 گرم پروبیوتیک باکتوسل، 5/1 و 5/2گرم پربیوتیک A-MAX و دو دوز سین بیوتیک شامل (1/0 گرم باکتوسل + 5/1 گرم A-max) و (2/0 گرم باکتوسل + 5/2 گرم A-max) در هر کیلوگرم غذا جیره غذایی، در قالب هفت تیمار با سه تکرار طراحی شد. آزمایش در 21تراف به ابعاد(2× 4/0 × 5/0 متر). بدین منظور تعداد 2100 عدد بچه ماهی با وزن1/0± 100میلی گرمی استحصال شده از تخم چشمزده مربوط به شرکت Aqua land در مزرعه قزل پارک شهرستان تنکابن انتخاب و به تعداد 100 عدد در هر حوضچه رهاسازی شدند. هر 10 روز یکبار زیست سنجی صورت گرفت. در پایان دوره آزمایش، شاخصهای رشد، تغذیه و بقای لاروها با استفاده از داده های حاصل زیستسنجی محاسبه گردید. نتایج حاصل توسط نرم افزار SPSS بروش آنالیز واریانس یکطرفه و توسط تست جداساز دانکن مورد تحلیل آماری قرار گرفتند. با توجه به نتایج به دست آمده بیشترین میزان وزن نهایی، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن،نرخ رشد ویژه،نسبت کارایی پروتئین و توده زنده در تیمارهای حاوی 1/0 گرم در کیلوگرم باکتوسل و سین بیوتیک حاصل از اختلاط 1/0 باکتوسل +5/1 Amax در جیره غذایی مشاهده شد. که تفاوت معنا داری را با سایر گروهها داشتند) 05/0 (p<بیشترین نرخ بازماندگی نیز در بین تیمارهای 1/0و2/0باکتوسل و سین بیوتیک حاوی 1/0 باکتوسل +5/1 Amax مشاهده شد که با سایر تیمارها دارای اختلاف معناداری می باشند( 05/0.(p< | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 229 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 101 |