تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,337,836 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,382,021 |
فرمولاسیون کیک روغنی فراسودمند با استفاده از عصاره کدوتنبل و ارزیابی خصوصیات کیفی آن | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 13، دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 30، اسفند 1395، صفحه 111-125 اصل مقاله (986.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل عطای صالحی* ؛ علی سرداریان | ||
گروه علوم صنایع غذایی، واحد قوچان ، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
چکیده | ||
نگهدارندههای شیمیایی از جمله آنتی اکسیدان ها به منظور افزایش عمر انبارمانی مواد غذایی استفاده می شوند. با توجه به اثرات سوء این نوع نگهدارندهها برای مصرفکنندگان، در سالهای اخیر مطالعات زیادی در زمینه یافتن نگهدارندههای طبیعی صورت گرفته است. میوه کدو تنبل بواسطه وجود ترکیبات فنلی، ویتامین های A، C و E، بتاکاروتن و آلفا کاروتن، ویتامین های B کمپلکس واملاح معدنی دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد تومور و آنتی باکتریال می باشد. از طرفی انواع کیک به دلیل داشتن مقادیر بالای چربی مستعد اکسیداسیون و و در نتیجه کاهش عمر انبارمانی می باشند. در همین راستا عصاره متانولی کدو تنبل در دوزهای (2٪ و 4٪ و 6٪ وزنی) در فرمولاسیون کیک روغنی مورد استفاده قرارگرفت. در نمونههای کیک تولیدی پارامترهای رطوبت،pH ، عدد پراکسید، اسیدیته، آزمون میکروبی (شمارش کپک و مخمر) و آزمون های حسی (ظاهرعمومی، بافت، ظاهر پوسته، رنگ پوسته و مغز کیک، طعم، بو و بیاتی) در روزهای اول، هفتم و بیست و یکم مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل نمونه حاوی عصاره متانولی کدوتنبل در غلظت 6٪ در مقایسه با سایر نمونهها به طور معنیداری دارای عدد پراکسید و اسیدیته پایینتر و بارمیکروبی کمتری بودpH . نمونهها اختلاف معنیداری با هم نداشتند. در ارزیابی حسی کیکهای حاوی 6٪عصاره متانولی کدوتنبل نسبت به بقیه نمونهها بهتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
خصوصیات کیفی؛ فعالیت ضد میکروبی؛ کیک؛ کدوتنبل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 770 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,742 |