تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,200 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,584 |
حاملهای لیپیدی نانوساختار به عنوان سیستمهای رسانش هدفمند جهت غنی سازی نوشیدنی های آبی با ترکیبات فعال زیستی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 6، دوره 9، (ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی، اردیبهشت 1396، صفحه 41-51 اصل مقاله (769.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اکرم پزشکی نجف آبادی* ؛ مریم محمدی | ||
گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
یکی از کاربردهای نانوفناوری در فرآوری مواد غذایی، انکپسولاسیون (درونپوشانی) ترکیبات فعال و مغذی در پوششهای خوراکی با اندازه نانو و افزودن این نانوذرات به مواد خوراکی است. استفاده از نانو حاملها برای ترکیبات غذا- داروی آبگریز (نوتریسیتیکال) مانند ویتامینها میتواند مزایای متعددی از جمله کنترل رهایش در یک مکان و زمان معین، پایداری محصول درونپوشانی شده در برابر نور، حرارت و اکسیژن طی فرایند و نگهداری درون ماتریکس غذایی، افزایش حلالیت ترکیبات آبگریز در محیطهای آبی مانند انواع نوشیدنیها و شیر کمچرب، دسترسی زیستی بالاتر آنها به دلیل اندازۀ کوچک و نسبت سطح به حجم بالای قطرات و عدم کاهش شفافیت، به علت کوچک بودن اندازه را داشته باشد حاملهای کلوئیدی بر پایه لیپید شامل نانو امولسیونها، نانو لیپوزومها، میکرو یا نانو ذرات پلیمری، نانو ذرات لیپیدی جامد، نانوساختارهای لیپیدی وکمپلکس کردن با حاملهای مولکولی مثل سیکلو دکسترینها و پروتئینها است. یکی از حاملهای کلوئیدی حاملهای لیپیدی نانوساختار (NLC) است. این سیستمها دارای خصوصیات بسیار مشابه با امولسیونها یا نانوامولسیونها هستند. زیرا آنها ترکیبی از چربی جامد و روغن مایع پوشیده شده با امولسیفایر پراکنده درون محیط آبی هستند که موجب گیر افتادن و تجمع بیشتر مولکولهای دارو و ترکیبات فعال در ساختار لیپیدی میشود. در این مطالعه مروری به بررسی ساختار وروشهای تولید حاملهای لیپیدی نانوساختار و پژوهشهای انجام گرفته در زمینه کاربرد آنها در تحویل هدفمند ترکیبات غذایی زیست فعال پرداخته شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
حامل لیپیدی نانوساختار؛ تحویل هدفمند؛ ترکیبات زیست فعال؛ غنی سازی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 741 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,370 |