تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,421 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,714 |
بررسی باقیمانده و دوره کارنس آفتکش کارباریل بر روی محصول کاهو در ایران | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 8، دوره 9، (ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی، اردیبهشت 1396، صفحه 63-68 اصل مقاله (372.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
وحیده مهدوی1؛ رویا نوربخش2؛ سعید باقری3؛ رحیم فیروزی4؛ قاسم فدوی* 5 | ||
1عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور ،تهران،ایران | ||
2کارشناس پژوهشی پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد ،کرج، ایران | ||
3عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی دزفول ،خوزستان ، ایران | ||
4عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ورامین ، ورامین،ایران | ||
5کارشناس پژوهشی پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، سازمان ملی استاندارد ،کرج ،ایران | ||
چکیده | ||
کاهو از سبزیهای بسیار مفید و پر مصرف است. از مهمترین آفات کاهو میتوان به لاروهای برگخوار، کرم طوقه بر، حلزون و شتهها اشاره نمود که به منظور کنترل این آفات 2 تا 3 نوبت سمپاشی محصول با آفت کشهای نظیر کلرپیریفوس، دیمتوات، دلتامترین و کارباریل انجام میشود. بررسی میزان باقیمانده آفتکشها در این محصول در بهبود ایمنی غذایی جامعه مؤثر است. از آفتکش هایی که برای کاهو توصیه شده، حشرهکش کارباریل است که در این مطالعه باقیمانده و دوره کارنس آن بررسی شد. در زمانهای مختلف و هر بار سه بوته کامل به صورت تصادفی به عنوان نمونه از مزارع استان خوزستان و شهرستان ورامین نمونهبرداری شد. روش استخراج بر روی نمونههای شاهد ارزیابی شده و میزان بازیافت[1] آفتکش از نمونههای شاهد بررسی و صحت روش استخراج تأیید شد. پس از استخراج کارباریل و تزریق نمونهها به دستگاه HPLC و مقایسه پیکهای کروماتوگرام با استاندارد کارباریل، مقادیر باقیمانده کارباریل محاسبه شد. دوره کارنس حشرهکش کارباریل برای کاهو در ورامین 44/3 و در خوزستان 48/3 روز بدست آمد. دوره کارنس کارباریل برای کاهو را می توان 4 روز پیشنهاد نمود و منطقه کشت تاثیری چندانی روی آن ندارد. این نتیجه با سایر مطالعات همخوانی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
کارباریل؛ کاهو؛ دوره کارنس؛ بیشینه مجاز باقیمانده | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 338 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 659 |