تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,995 |
تعداد مقالات | 83,546 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,354,672 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,388,614 |
اثر بهکارگیری نیترات کلسیم بر کیفیت میوه خیار (Cucumis sativus) | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
مقاله 7، دوره 13، شماره 4 - شماره پیاپی 26، اسفند 1395، صفحه 317-326 اصل مقاله (358.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا نصیری1؛ علیرضا لادن مقدم* 2؛ زهرا اوراقی اردبیلی3 | ||
1گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران | ||
2گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران | ||
3گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران | ||
چکیده | ||
از آنجایی که حرکت کلسیم در گیاه بسیار کند است و فقط توسط آوندهای چوبی انتقال مییابد، بنابراین میوهها با کمبود کلسیم مواجه میشوند و این امر باعث ظهور عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم در میوه در طول فصل رشد میگردد. در این تحقیق، اثر بهکارگیری نیترات کلسیم بر ویژگیهای کیفی میوه خیار ( Cucumis sativus L) بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار بررسی شد. نیترات کلسیم در چهار سطح صفر، نیم درصد، یک درصد و دو درصد در دو مرحله قبل از گلدهی و بعد از گلدهی روی بوتهها اسپری شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح نیترات کلسیم و زمان نیز بر میزان مواد جامد محلول در سطح یک درصد معنیدار بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول در تیمار صفر (عدم مصرف نیترات کلسیم) و در روز دهم و بهمقدار 76/3 و کمترین میزان آن مربوط به تیمار دو درصد و روز اول و بهمقدار 12/2، بیشترین میزان سفتی مربوط به تیمار شاهد و در روز اول و بهمقدار 74/4 و کمترین میزان سفتی برای روز دهم در تیمار یک درصد و بهمقدار 21/4، بیشترین میزان TTA در روز اول وبرای تیمار نیم درصد بهمیزان 52/0 بود. کمترین میزان TTA نیز برای تیمار دو درصد کلسیم نیترات و در روز دهم بهمقدار 336/ ، بیشترین میزان ویتامین ث در روز اول و کلسیم نیترات یک درصد بهمقدار86 /0 و کمترین میزان مربوط به کلسیم نیترات نیم درصد در روز دهم 61/0 بیشترین مقدار کلروفیل برای تیمار نیم درصد و روز اول بهمقدار023/0 و کمترین مقدار برای شاهد و روز دهم 011/0، بیشترین فعالیت آنزیم را در روز اول و تیمار یک درصد بهمقدار 49/12 داشت و کمترین فعالیت آنزیم در روز پنجم برای نیترات صفر درصد بهمقدار 76/4 و بیشترین مقدار برای نیترات کلسیم نیم درصـد و روز دهم به مقدار 34/40 و کمترین مقدار برای روز اول و نیترات کلسیم یک درصد با متوسط 66/9 بود. بنابراین نتایج این تحقیق دلالت بر نقش مثبت بهکارگیری کلسیم بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوهها دارد | ||
کلیدواژهها | ||
آسکوربات؛ پراکسیداز؛ نیترات کلسیم؛ فنیل آلانین امونیا لیاز؛ خیار؛ کیفیت میوه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 932 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 125 |