تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,353,532 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,394,318 |
اثر ضد میکروبی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول (BHA) بر روی سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و پنیر سفید ایرانی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 4، دوره 1، شماره 1، شهریور 1393، صفحه 23-29 اصل مقاله (675.43 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی احسانی1؛ مجتبی رئیسی* 2؛ علیجان تبرایی3؛ ، فرهاد نیک نژاد4؛ حسین نقیلی1؛ مجید امین زارع1 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
2دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران. | ||
3دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران. | ||
4مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی بوتیلیتدهیدروکسیآنیزول به صورت تنها و توأم بااتیلن دی آمین تترا استیک اسیدبر باکتری های سالمونلا تیفی موریوم و لیستریامونوسیتوژنز در محیط کشت و در پنیر سفید ایرانی بود. در مرحله اول مطالعه، حداقل غلظت ممانعت کنندگی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول بر روی باکتری های مورد مطالعه اندازه گیری شد. نمونه های پنیر تهیه شده از شیر پاستوریزه در یک گروه شاهد و سه گروه تیمار به صورت تجربی با سالمونلا تیفی موریوم و لیستریامونوسیتوژنز آلوده شدند. نمونه های تیمارها دارای مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلی لیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول به تنهایی و مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلی لیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام بااتیلن دی آمین تترا استیک اسیدبودند. در مرحله بعد باکتری های مورد نظر در روزهای مختلف شمارش شدند.نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در صورت استفاده از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید، تعداد باکتری های سالمونلا تیفی موریوم و لیستریامونوسیتوژنز موجود در محیط کشت و همچنین در مدل پنیر سفید ایرانی به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد.نتایج این مطالعه نشان داد که میتوان از بوتیلیتدهیدروکسیآنیزول برای افزایش مدت زمان ماندگاری پنیر سفید ایرانی استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول؛ لیستریا مونوسیتوژنز؛ سالمونلا تیفی موریوم؛ پنیر سفید ایرانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,647 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 760 |