تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,352,876 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,393,836 |
بررسی میزان تأثیر نانو اسانسهای گیاه زیره سبز و مرزه بر روی گونههای آسپرژیلوس جدا شده از پودر ماهی تولیدی کارخانجات استان مازندران | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 1، شماره 1، شهریور 1393، صفحه 43-48 اصل مقاله (717.88 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهسا عنایتی* 1؛ علیرضا مختاری2؛ منصور بیات1؛ افشین محسنی فر3؛ رضا خوانساری4 | ||
11. گروه قارچ شناسی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران. | ||
22. گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران. | ||
33. گروه سم شناسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | ||
44. گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده آلودگی با انواع قارچ های مولد مایکوتوکسین علاوه بر کاهش تولید محصولات کشاورزی، خسارت های جبران ناپذیری را بر سلامت و بهداشت جامعه وارد میکند. آسپرژیلوس ها از مهمترین قارچ های موجود در محیط می باشند که تقریباً در همه ترکیبات و مواد آلی قابلیت رشد دارند و کنیدی آنها به مقدار فراوان در آب، خاک و هوا پراکنده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر مهاری نانواسانس های گیاه زیره سبز و مرزه بر گونه های آسپرژیلوس جدا شده از پودر ماهی تولید شده در کارخانجات استان مازندران بود. در این بررسی 12 جدایه آسپرژیلوس از 89 نمونه پودر ماهی جدا گردید. اثر مهارکنندگی نانو اسانس ها به روش ریز رقت انجام شد که بیشترین و کمترین مقدار مربوط به آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس نیدولانسبود. میزان حداقل غلظت بازدارندگی از رشد در مورد گونه های مختلف در محدوده 56/1 تا 25/6 و حداقل غلظت کشندگی قارچ در محدوده 12/3 تا 25 میکروگرم در میلی لیتر قرار داشت.نتایج آزمایشات حداقل غلظت ممانعت کننده از رشدنشان دهنده تاثیر بالای نانواسانس ها بر روی گونه های آسپرژیلوسمیباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آسپرژیلوس؛ نانو اسانس؛ مرزه؛ زیره سبز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,586 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 973 |