تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,352,707 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,393,713 |
ارزیابی وضعیت میکروبی عرقیات گیاهی عرضه شده در کاشان در سال 1391 | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 13، دوره 1، شماره 2، آذر 1393، صفحه 27-33 اصل مقاله (564.62 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نوید مزروعی آرانی1؛ رضا شرافتی چالشتری* 2 | ||
1آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران. | ||
2مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده در ایران، عرقیات گیاهی یکی از فراورده دارویی سنتی بوده و به طور گسترده مصرف میشوند. لذا ایمنی میکروبی این محصولات از نظر سلامت عمومی حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی میکروبی عرقیات گیاهی عرضه شده در شهرستان کاشان در سال 1391 بود. در این مطالعه توصیفی مقطعی طی سال 1391، تعداد 132 نمونه از عرقیات گیاهی (27 نمونه سنتی، 105 نمونه صنعتی) از مراکز عرضه آن و به آزمایشگاه منتقل شد. سپس آزمونهای میکروبی براساس استاندارد ملی ایران برای شمارش کلی باکتریهای هوازی، شمارش کپک و مخمر، شناسایی کلیفرمها، انتروکوکوس، سودوموناس آئروژینوزا و کلستریدیومهای احیاء کننده سولفیت صورت گرفت. نتایج نشان داد که هیچ کدام از نمونههای عرقیات گیاهی سنتی و صنعتی تولید شده به کلیفرمها، اشریشیاکلی و کلستریدیومهای احیاء کننده سولفیت آلوده نبودند. به ترتیب 52/51% و 6/11% نمونه ها شمارش بیش از حد استاندارد باکتری های مزوفیل و مخمر را نشان دادند. همچنین تعداد 57 نمونه از عرقیات گیاهی صنعتی (29/54%) و 4 نمونه (89/14%) از عرقیات گیاهی سنتی براساس استاندارد ملی ایران قابل مصرف بودند. براساس نتایج بهدست آمده و آلوده بودن تعدادی از این فراوردهها به کپک، مخمر و شمارش بالای باکتریهای مزوفیل هوازی، پیشنهاد میگردد از پاستوریزاسیون، مواد بستهبندی مناسب و رعایت شرایط بهداشتی در زمان تولید عرقیات گیاهی جهت کاهش این مخاطرات استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
بهداشت؛ شمارش باکتریایی؛ کلستریدیوم؛ انتروکوکوس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,925 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,129 |