تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,302,967 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,355,787 |
تاثیر آلژینات سدیم و اسانس دارچین بر ماندگاری فیله ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 45-59 اصل مقاله (449.95 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
الهام آل طیب1؛ لاله رومیانی* 2؛ منصوره قائنی2 | ||
1گروه شیلات، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
2گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر آلژینات سدیم و اسانس دارچین بر ماندگاری فیله ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال صورت پذیرفت. تیمارهای مورد استفاده شامل تیمار کنترل (فقط آلژینات سدیم) و تیمارهای آلژینات سدیم حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد اسانس دارچین به منظور دستیابی به بهترین درصد موثر اسانس و هر کدام با 3 تکرار تهیه شدند. فاکتورهای شیمیایی (TVB-N ,TBA ,pH ,PV)، میکروبی (TVC) و ویژگیهای حسی طی 20 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج آماری با افزایش زمان نگهداری میزان pH در تیمارهای مورد مطالعه اختلاف معنیداری نداشت (P> 0.05). در تمامی تیمارها میزان پراکسید (PV) از سطح مجاز (20-10 میلیاکیوالان در کیلوگرم) بالاتر نرفت. کمترین تغییرات تیوباربیتیوریک اسید (TBA) به تیمار آلژینات سدیم حاوی 5/1 درصد اسانس دارچین مربوط بود که با سایر تیمارها تفاوت معنیدار آماری داشت (P< 0.05). میزان مواد ازته فرار در تمام تیمارها در روزهای دهم، پانزدهم و بیستم اختلاف معنیداری داشتند (P<0.05). میزان باکتری های هوازی (TVC) در تیمار آلژینات سدیم حاوی 1 و 5/1 درصد اسانس دارچین از (log CFU/g7) بالاتر نرفت. ارزیابی حسی تیمارها در روز بیستم از حدود استاندارد تعیین شده خارج شد. نتایج این تحقیق نشان داد که پوشش آلژینات سدیم حاوی اسانس دارچین در فیله ماهی کپور نقرهای در طی نگهداری در دمای یخچال در تیمار 5/1 درصد اسانس دارچین 15 روز میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
"آلژینات سدیم"؛ "اسانس دارچین"؛ "ماندگاری"؛ "کپور نقرهای" | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 871 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 948 |