تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,303,120 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,356,899 |
اثرعصاره و فیبر ساقه نعناع بر زنده مانی باکتری بیفیدو باکتریوم لاکتیس در ماست همزده به روش سطح پاسخ | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 16، دوره 3، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 43-53 اصل مقاله (697.25 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محسن وظیفه دوست* 1؛ امیر حسین الهامی راد1؛ مسعود شفافی زنوزیان1؛ محمد حسین حداد خداپرست2؛ محمد آرمین3 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. | ||
چکیده | ||
امروزه گرایش به تولید غذاهای با اثرات سلامتیبخش، افزایش یافته است. نعناع یکی از گیاهانی است که اثرات سلامتی بخش آن ثابت شده است. افزودن باکتریهای پروبیوتیک به ماست خواص سلامتیبخش آن را افزایش میدهد. هدف از این مطالعه افزودن عصاره و فیبر ساقه نعناع به ماست همزده حاوی باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس (BB-12) و بررسی زندهمانی این باکتری است. بدین منظور، از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی چرخشپذیر استفاده گردید. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که رابطه بین غلظتهای مختلف فیبر و عصاره و زندهمانی باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس در روزهای اول تا بیست و یکم معنیدار است(P<0.01). بهینهسازی، با استفاده از روش سطح پاسخ نشان داد که بیشترین زندهمانی باکتری بیفیدو باکتریوم لاکتیس زمانی حاصل میگردد که غلظت عصاره و فیبر به ترتیب 0/1 و 1/3 درصد باشد. در این شرایط مطلوبیت مدل برابر با 0/94 و تعداد باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس در روز اول 0/005±7/11 log cfu/ml، روز هفتم 0/035±6/49 log cfu/ml، روز چهاردهم 0/055±6/24 cfu/ml log و روز بیست و یکم 0/17±5/41 log cfu/ml بود. از آنجایی که ماست تولید شده تحت شرایط بهینه حاوی حداقل 106 پرگنه باکتری در هر میلیلیتر بود، لذا محصول فوق فراسودمند نامیده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیفیدوباکتریوم لاکتیس(BB-12 )؛ نعناع؛ فیبر؛ عصاره؛ ماست | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 710 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 831 |