تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,616 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,255,523 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,309,256 |
جداسازی آلیسایکو باسیلوس از آب میوه جات در ایران | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 3، آبان 1395، صفحه 71-78 اصل مقاله (520.8 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم رحیمی* 1؛ عباس دوستی2؛ ساناز دهقانژاد3 | ||
1گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
2دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3دانش آموخته رشته میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
آلیسایکلوباسیلوس به عنوان عامل فساد میکروبی آب میوههای صنعتی شناخته و مورد توجه قرار گرفته است. این باکتری دارای اسپور،گرما دوست و هاگزاست و تاکنون گزارشی از بیماریزایی آن منتشر نشده است اما از طریق ایجاد تغییر در طعم و بوی آب میوههای صنعتی موجب فساد و زیان اقتصادی فراوان میشود. این مطالعه با هدف بررسی آلودگی کنسانترههای آب میوه بسته بندی شده به این باکتری صورت پذیرفته است. در این راستا، مجموع 300 نمونه شامل آب انار، آب سیب، آب پرتقال، آب انبه، آب آناناس و آب انگور که از کارخانجات مختلفی استحصال و به بازار عرضه شده بودند به صورت تصادفی از فروشگاههای شهر اصفهان جمعآوری و از نظر حضور آلیسایکلوباسیلوس ارزیابی شدند. پس از کشت و آزمونهای بیوشیمیایی، نمونههای مثبت با استفاده از PCR مورد آزمایش قرار گرفته و حضور باکتری آلیسایکلوباسیلوس در 13 نمونه (33/4 درصد) تایید شد. بالاترین میزان آلودگی در بین نمونههای آب انار و آب پرتقال (3/13 درصد) دیده شد. آلودگی در آب آلبالو به میزان 10 درصد، در آب میوه جات مخلوط 66/6 درصد و در مابقی نمونههای آب میوهجات (66/95 درصد) آلودگی به باکتری آلیسایکلوباسیلوس مشاهده نشد. با توجه به گزارش فوق، به منظور جلوگیری از فساد آبمیوههای صنعتی، ممانعت از رشد این باکتری، به خصوص در طول حداکثر مدت زمان نگهداری آب میوهها و تشخیص حضور یا عدم حضور این باکتری پس از اتمام مراحل پاستوریزاسیون و سالم سازی محصول، امری ضروری به نظر میرسد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلیسایکلوباسیلوس؛ فساد؛ آب میوهجات؛ PCR | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 505 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,004 |