تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,616 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,255,544 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,309,278 |
بررسی میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی گونههای لیستریا جدا شده از فیله ماهی شیر، میش و کولی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 3، آبان 1395، صفحه 1-9 اصل مقاله (737.56 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم رحیمی* 1؛ محمد جواد جهانمرد2؛ سهراب صفری3؛ مهسا انصاری4؛ زینب نرکی باغبادرانی5 | ||
1گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
2دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
3مرکز تحقیقات میکروب شناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
4سازمان جهاد کشاورزی، شهرکرد، ایران و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
5دانش آموخته علوم و صنایع غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
لیستریوزیس یکی از مهمترین بیماریهای منطقله از طریق غذا محسوب میشود که بوسیله برخی از گونههای لیستریا خصوصاً لیستریا مونوسایتوژنز به انسان منتقل میشود. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی سوشهای لیستریا جدا شده از فیله ماهی شیر، میش و کولی در استان اصفهان و بندر ترکمن انجام پذیرفت. از تیر تا آبان ماه سال 1394، در کل 240 نمونه ماهی فرایند شده شامل فیله ماهی شیر (90 عدد)، میش (80 عدد) و کولی (70 عدد) فرایند شده به طور تصادفی از مراکز فروش شهرستانهای اصفهان و بندر ترکمن جمعآوری و از نظر حضور گونههای لیستریا و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها، ارزیابی شدند. شیوع گونههای لیستریا در نمونههای فیله ماهی فراوری شده، 50/12 درصد بود. در این بین فراوانی گونههای لیستریا مونوسایتوژنز، لیستریا آینوکوا و لیستریا سیلگیری به ترتیب 66/16 درصد، 33/33 درصد و 66/6 درصد بود. لازم به ذکر است که 33/43 درصد از جدایههای لیستریا مربوط به سایر گونهها بودند. لیستریا آینوکوا بیشترین میزان شیوع را در نمونههای اخذ شده از فیله ماهیان شیر (33/33 درصد)، میش (30 درصد) و کولی (40 درصد) داشت. در کل نمونههای اخذ شده از فیله ماهی شیر بیشترین آلودگی را داشتند. سوشهای لیستریا بیشترین میزان مقاومت را در برابر آنتی بیوتیکهای پنی سیلین، تتراسایکلین و وانکومایسین داشتند. نتایج این مطالعه خطر بالقوه عفونت ناشی از لیستریا را در مصرف کنندگان فیله ماهی فرایند شده، نشان میدهد. نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر نیاز به یک استراتژی کل نگر جهت پایش اپیدمیولوژیک در خصوص کنترل مقاومتهای آنتی بیوتیکی در مواد غذایی را نشان میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
لیستریا؛ فیله ماهی؛ مقاومت آنتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 679 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 505 |