تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,380 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,682 |
بررسی باکتری شناسی ورم پستان گاو در گاوداریهای شهر اصفهان و تأثیر عصارههای برهموم و گردهگل کندوی زنبورعسل بر روی باکتریهای جدا شده | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 4، شماره 3، آذر 1396، صفحه 81-92 اصل مقاله (572.49 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نفیسه سادات نقوی* 1؛ نجمه عکاف زاده2؛ مهران مجلسی3 | ||
1گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
3گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
چکیده | ||
ورم پستان موجب تغییرات فیزیکی و شیمیایی در شیر و تغییرات آسیب شناسی در غده پستان میشود. این تحقیق با هدف شناسایی عوامل باکتریایی ورم پستان گاو در گاوداریهای شهر اصفهان و بررسی اثر ضد باکتریایی عصارههای برهموم و گردهگل زنبور عسل بر باکتریهای جداسازی شده انجام پذیرفت. از 10 گاو دارای علائم ورم پستان با رعایت شرایط استریل نمونه شیر تهیه شد. باکتریهای جدا شده بر اساس خصوصیات ماکروسکوپی، میکروسکوپی و آزمونهای بیوشیمیایی شناسایی شدند. عصارههای اتانولی و استونی برهموم و گردهگل با استفاده از روش خیساندن تهیه و اثر ضدباکتریایی آنها با استفاده از روش چاهک پلیت و همچنین براساس روش میکرودایلوشن تعیین شد. باکتریهای جدا شده شامل استرپتوکوکوس آگلاکتیه، استافیلوکوکوس آرئوس، گونه ای از کورینه باکتریوم، گونه ای از لیستریا، سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیا کلای بودند. عصارههای برهموم و گردهگل در روش چاهک پلیت بر روی جدایههای گرم مثبت مؤثر بودند اما روی انواع گرم منفی تأثیری نداشتند. میانگین نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی نشان دهنده اثرات قابل توجهی از عصاره استونی گردهگل بر استرپتوکوکوس آگالاکتیه (غلظت mg/ml 5/12)و عصاره اتانولی گردهگل بر گونه کورینه باکتریوم (غلظت mg/ml 5/12) بود. عصاره استونی برهموم بر استافیلوکوکوس آرئوس با غلظت mg/m 25 و بر گونه لیستریا با غلظت mg/ml 5/12 بیشترین تأثیر را داشت. نتایج در بررسی حداقل غلظت کشندگی مورد تأیید قرار گرفت. عصارههای بره موم و گرده گل بر روی باکتری های گرم مثبت جداشده از ورم پستان گاو تأثیر قابل توجهی داشتند و این تأثیر بیشتر توسط عصاره های استونی مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ورم پستان گاو؛ اثرضد باکتریایی؛ برهموم؛ گردهگل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 706 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 428 |