تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,250 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,612 |
ژنوتایپینگ سوشهای هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از شیر خام و فرآوردههای لبنی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 3، آذر 1396، صفحه 41-53 اصل مقاله (501.05 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سولماز موسوی1؛ فرهاد صفرپور دهکردی* 2؛ یوسف ولی زاده2 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
چکیده | ||
تا کنون راههای اتتقال و جنبههای اپیدمیولوژیکی هلیکوباکتر پیلوری به خوبی شناسایی نشده است. نقش آب و موادغذایی در انتقال هلیکوباکتر پیلوری به انسان محتمل است. مطالعه حاضر به منظور ژنوتایپینگ سوشهای هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از نمونههای شیر خام و فراوردههای لبنی جمع آوری شده از استان اصفهان انجام پذیرفت. در کل 250 نمونه شیر و فراوردههای لبنی جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. استخراج DNA انجام و ردیابی ژن 16S rRNA هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از آزمون PCR انجام پذیرفت. نمونههای مثبت از نظر حضور ژنوتیپهای VacA و CagA مورد ارزیابی قرار گرفتند. از کل 250 نمونه شیر و فراوردههای لبنی، 37 نمونه (8/14 درصد) آلوده به هلیکوباکتر پیلوری بودند. شیر گوسفند بیشترین (25 درصد) و پنیر سنتی (2 درصد) کمترین میزان آلودگی را داشتند. اختلاف معنادار آماری (p <0.05) بین نوع نمونه و میزان شیوع هلیکوباکتر پیلوری دیده شد. VacA s1a (02/27 درصد)، VacA m1a (32/24 درصد) و CagA(62/21 درصد) فراوانترین ژنوتیپهای ردیابی شده بودند. ژنوتیپهای s1am1a (21/16 درصد) و s1am2 (40/5 درصد) بیشترین فراورانی را در بین ژنوتیپهای ترکیبی داشتند. تشابه ژنوتیپی سوشهای هلیکوباکتر پیلوری نمونههای مختلف نشانگر یکسان بودن منبع آلودگی آنهاست. تشابه الگوی ژنوتیپی مطالعه ما و مطالعات انجام پذیرفته روی نمونهها بالینی انسان نشان دهنده انتقال سوشهای هلیکوباکتر پیلوری از کارکنان آلوده مراکز شیردوشی و فروش شیر و فراوردههای لبنی به نمونه هاست. | ||
کلیدواژهها | ||
هلیکوباکتر پیلوری؛ ژنوتایپینگ؛ شیر؛ فراوردههای لبنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 645 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 461 |