تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,560 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,798 |
بررسی اثرات ضد میکروبی روغن سیاه دانه در سوسیس با نیتریت کاهش یافته | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 4، شماره 3، آذر 1396، صفحه 1-18 اصل مقاله (758.75 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا خانی* 1؛ امین ابوالحسن زاده2؛ مریم فهیم دانش1 | ||
1استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی اثرات ضد میکروبی روغن سیاهدانه در سوسیس همراه با بررسی امکان کاهش نیتریت در آن انجام پذیرفت. به این منظور نمونههای سوسیس با غلظتهای 2 و 3 درصد روغن سیاهدانه حاوی مقادیر مختلف نیتریت (شامل 0، 30، 60 و 90 پی پی ام) در قالب هشت تیمار و یک نمونه شاهد بدون روغن سیاهدانه و با ppm120 نیتریت تهیه گردیدند و برای مدت یک ماه در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. سپس ویژگیهای میکروبی تمامی نمونههای تولیدی شامل شمارشهای کلی باکتریایی، کلیفرمها، سالمونلا، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، کلستریدیوم پرفرینجنس، کپک و مخمر در طی روزهای 1، 11، 21 و 31 نگهداری و ویژگیهای ارگانولپتیکی پس از تولید مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمارهای حاوی 2 و 3 درصد روغن سیاه دانه با مقادیر ppm90 وppm 60 نیتریت عمدتاً در طی مدت نگهداری دارای نتایج شمارشهای کلی باکتریایی، کلیفرمها، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمری مشابه با نمونه شاهد بودند. اما شمارشهای میکروبی انجام شده در تمامی نمونهها تا انتهای زمان نگهداری افزایش معنی داری داشتند (05/0>P). سالمونلا و کلستریدیوم پرفرینجنس نیز در هیچ یک از نمونهها جداسازی نگردید. به طور کلی نتایج حاکی از آن بود که افزایش روغن سیاهدانه از 2 به 3 درصد موجب کاهش بار میکروبی در غلظتهای ثابت نیتریت شد. همچنین کاهش نیتریت در تیمارها همراه با افزودن روغن سیاهدانه عمدتاً سبب کاهش معنیدار امتیاز رنگ، طعم و پذیرش کلی در مقایسه با شاهد گردید اما روی ویژگیهای بافت و بو تاثیر معنیداری نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
کاهش نیتریت؛ روغن سیاه دانه؛ سوسیس؛ ویژگیهای میکروبی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 946 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 731 |