تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,332,212 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,378,411 |
مقایسه اثر اعمال تنش های کمتر از حد کشندگی بر زندهمانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم استفاده شده به عنوان کشت همراه در ماست سینبیوتیک و دستگاه گوارش مصرفکنندگان | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 3، آذر 1396، صفحه 55-67 اصل مقاله (865.79 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سید حمید نوربخش1؛ مسعود یاورمنش* 1؛ سید علی مرتضوی2؛ علی معظمی3؛ پیمان ادیبی4 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3گروه علوم مولکولی، دانشگاه علوم کشاورزی سوئد، اوپسالا، سوئد | ||
4گروه بیماری های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
پروبیوتیکها میکرواورگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف به تعداد کافی باعث افزایش سطح سلامت مصرف کننده میشوند، چالش اصلی در استفاده از پروبیوتیکها زنده و فعال نگه داشتن آنها در حین فرآیند مواد غذایی و دستگاه گوارش مصرف کننده است. هدف از این پژوهش مقایسه اثر تنشهای کمتر از حد کشندگی بر زندهمانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم در ماست سینبیوتیک است. در این پژوهش اثر تنشهای اسیدی (pH های 5/2، 5/3، 5/4، 5/5و5/6)، اسمزی (غلظت 2 و 4 درصد نمک)، صفرا (غلظت 2/0، 4/0، 8/0، 1 و 2/1 درصد) و سرما (4 درجه سانتیگراد) در مقیاس کمتر از حد کشندگی به عنوان تیمار افزایش دهنده مقاومت باکتریها بررسی شد. میزان زندهمانی سویههای تیمار شده و تیمار نشده در ماست و دستگاه گوارش در طول یک ماه از طریق شمارش سلول زنده مقایسه گردید. نتایج بیانگر موثر بودن اعمال تنشهای کمتر از حد کشندگی بر افزایش مقاومت باکتریها بود (P≤0.05). میزان مقاومت هر دو سویه در برابر تنشهای اسیدی، نمک، صفرا و سرما افزایش یافت، علاوه بر این تعداد سلولهای زنده لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم پس از یک ماه مصرف ماست در مدفوع مصرف کنندگان افزایش نشان داد. نتایج نشان داد به طور کلی استفاده از تنشهای کمتر از حد کشندگی باعث افزایش زندهمانی باکتریها در مواجه با تنشهای گوارشی و سرما میشود، البته میزان افزایش زندهمانی در بین سویههای مختلف متفاوت بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ پریبیوتیک؛ سینبیوتیک؛ ماست؛ زنده مانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 556 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 514 |