تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,028 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,632 |
بررسی میزان آفلاتوکسین در پسته، بادام، فندق و گردو در شهر اصفهان | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 5، دوره 9، 2 (34) تابستان، تیر 1398، صفحه 61-69 اصل مقاله (1.57 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2019.667054 | ||
نویسندگان | ||
زهرا شاکری1؛ ابراهیم رحیمی* 2؛ امیر شاکریان3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران - مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران - مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
آفلاتوکسین ها، گروهی از متابولیت های ثانویه سرطانزا هستند که بهوسیله برخی از گونه های کپک آسپرژیلوس تولید می شوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت آلودگی مغزها به آفلاتوکسینها انجام شد. در مجموع 80 نمونه مغزها شامل پسته (20)، بادام (20)، فندق (20) و گردو (20) عرضه شده در شهرستان اصفهان در سال 1395 از نظر حضور آفلاتوکسینهای B و G بهوسیله روش HPLC آنالیز شدند. بر پایه نتایج مطالعه حاضر بهترتیب 2/5، 5/5، 5/7، 7/2 و 10 درصد از نمونه ها به آفلاتوکسینهای G2 ,G1 ,B2 ,B1 و Total آلوده بودند. میانگین غلظت آفلاتوکسیندر نمونه ها بهترتیب 8/32، 5/635 ،3/067، 1/705 و10/375 میکروگرم در گرم بود. غلظت آفلاتوکسین B1 در 66/67 درصد نمونهها و غلظت آفلاتوکسین کل در 37/5 درصد از نمونههای مثبت بالاتر ازحد مجاز استاندارد ملی ایران (ppb 5) بود. درصد آلودگی نمونه های پسته بهآفلاتوکسینها بهطور معناداری (p <0.05) بیشتر از سایر مغزها (بادام، فندوق و گردو) بود. نتایج این مطالعه نشان میدهد وضعیت آلودگی مغزها خصوصاً پسته به آفلاتوکسینها مطلوب نبوده و میتواند سلامت مصرفکننده را به مخاطره اندازد. | ||
کلیدواژهها | ||
پسته؛ بادام؛ فندوق؛ گردو؛ آفلاتوکسین؛ HPLC | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 767 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 997 |