تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,344,304 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,386,287 |
بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره گیاه زنجبیل شامی (Lnula helenium) بر علیه برخی از باکتری های پاتوژن غذازاد | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 41-49 اصل مقاله (854.12 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حسین سلمانی1؛ بهبود جعفرری* 2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی ،اهر،ایران | ||
2استادیار،گروه میکروبیولوژی،واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی،اهر،ایران | ||
چکیده | ||
امروزه داروهای شیمیایی به واسطه اثرات زیانباری که بر پیکره آدمی به جای می گذارند، جای خود را به داروهای گیاهی می سپارند. اگر چه نسبت داروهای گیاهی به داروهای شیمیایی در جهان ناچیز است، ولی روند جایگزینی با سرعت بیشتری دنبال می شود . هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی، نیمه قطبی و غیر قطبی عصاره گیاه زنجبیل شامی بر روی برخی از باکتری های غذا زاد بود. در این مطالعه گیاه زنجبیل شامی از عرصه های طبیعی شهر اراک جمع آوری و سپس عصاره های متانولی(قطبی)، کلروفرمی(نیمه قطبی) و هگزانی(غیر قطبی) زنجبیل شامی تهیه شد و تاثیر غلظت های مختلف این عصاره مورد بررسی قرار گرفت. تمامی آزمایش ها با روش انتشار چاهک و تعیین MIC و MBC بر روی سویه های استاندارد گرم منفیسودوموناس آئروژینوزا، اشریشیاکلی و گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا منو سیتوژنز، و استرپتوکوکوس موتانسانجام گرفت . عصاره متانولی گیاه زنجبیل شامی در غلظت 25/6 میکروگرم در میلی لیتر از رشد باکتری گرم مثبت و گرم منفی جلوگیری می کند، عصاره کلروفرمی با حداقل غلظت های ( mg/ml5/12 ، 50 و 100 درصد ) به ترتیب روی باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریامنوسیتوژنز اثر کشندگی داشت و عصاره هگزانی فقط بر روی باکتری-های گرم مثبت تأثیر داشت. عصاره گیاه مورد نظر می تواند بعد از تکمیل آزمایشات بالینی به عنوان داروی گیاهی مورد استفاده قرار گیرد. کلمات کلیدی: اثرات ضد میکروبی، عصاره ، گیاه زنجبیل شامی | ||
کلیدواژهها | ||
اثرات ضد میکروبی؛ عصاره؛ گیاه زنجبیل شامی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 291 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 223 |