تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,341,314 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,455 |
بررسی امکان تولید و ارزیابی ویژگیهای کیفی ژله پروبیوتیک و سینبیوتیک دارای باسیلوس کواگولانس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 2، تیر 1399، صفحه 34-43 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
الهام رجب پور نیکو1؛ ثمر منصوری پور* 2؛ جواد حامدی3 | ||
1دانش آموخته ﮐﺎرﺷﻨﺎسی ارﺷﺪ میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2گروه ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬایی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
3پردیس علوم دانشگاه تهران، دانشکده زیست شناسی وقطب تبارزایی موجودات زنده، بخش زیست فناوری میکروبی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش نمونههای ژله پروبیوتیک (دارای باکتری باسیلوس کوآگولانس)، سینبیوتیک (دارای باسیلوس کوآگولانس و ترکیب پریبیوتیک گالاکتوالیگوساکارید)، به همراه شاهد (فاقد باکتری و ترکیب پریبیوتیک) تولید شدند و شش هفته در یخچال نگهداری شدند. ارزیابی پروبیوتیکها به صورت هفتگی انجام شد. جهت تأیید ایمنی آزمونهای میکروبی بررسیباکتریهای اشرشیاکلی، سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس و باکتریهای لاکتیکی انجام شد. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی نمونههای ژله شامل pH، بریکس و سینرسیس (آباندازی) در طول شش هفته ارزیابی گردید. ویژگیهای حسی نمونهها با آزمون حسی بررسی شد. نتایج نشان داد که در طول شش هفته روند کاهشی پروبیوتیکها در نمونههای پروبیوتیک و سینبیوتیک وجود داشته است. نمونههای ژله ویژگی پروبیوتیک بودن را تا هفته ششم حفظ نمودند اما تا حدوداً بین هفتههای چهارم و پنجم وضعیت مطلوبتر بود. ازنظر ایمنی در هیچیک از نمونهها میکروارگانیسمهای مورد آزمایش مشاهده نشد. نتایج بریکس نشان داد که از هفته پنجم روند کاهشی در نمونههای پروبیوتیک و سینبیوتیک نسبت به شاهد مشهودتر بود که در هفته ششم معنادار نیز بوده است (05/0p<). pH نمونهها تا قبل از هفته چهارم با یکدیگر اختلاف معناداری نداشتهاند (05/0p>) اما بعد از آن نمونههای پروبیوتیک و سینبیوتیک به طور معناداری نسبت به نمونه شاهد pHکمتری داشتند (05/0p<). در آزمون سینرسیس، در هیچیک از نمونهها سینرسیس مشاهده نشد. نتایج آزمون حسی بیانگر عدم تأثیر معنادار افزودن باکتری پروبیوتیک و ترکیب پریبیوتیک به نمونههای ژله، نسبت به شاهد بود (05/0p>). بنابراین با توجه به نتایج حاصل شده میتوان ژله پروبیوتیک و سینبیوتیک با ویژگیهای کیفی مناسب تولید نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
ژله؛ پروبیوتیک؛ باسیلوس کوآگولانس؛ پریبیوتیک؛ گالاکتوالیگوساکارید | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 478 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 387 |