تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,341,057 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,251 |
ارزیابی کمی و کیفی سلولها در چند محصول تجاری پروبیوتیک و بررسی تاثیر شرایط انبارمانی بر زندهمانی و قابلیت کشت مخمر پروبیوتیک | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 3، مهر 1399، صفحه 33-46 | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فاطمه حکیمی پور1؛ رسول شفیعی* 2؛ محمد ربانی1 | ||
1گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان،اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
یکی از معیارهای مهم برای تعیین کیفیت محصولات حاوی پروبیوتیکها، حضور تعداد مشخصی از سلولهای زنده در هر گرم از محصول است. برای انتقال تعداد کافی از سلولهای زنده به دستگاه گوارش، باید جمعیت میکروارگانیسمهای پروبیوتیک طی دوره انبارمانی، حفظ شود. در مطالعه حاضر، در ابتدا جداسازی و شمارش سلولهای زنده در چند محصول پروبیوتیک با استفاده از روشهای شمارش در پلیت و فلوسیتومتری انجام شد. سپس جدایهها با روشهای بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. همچنین تاثیر دماهای مختلف نگهداری طی 30 روز بر زندهمانی مخمرهای پروبیوتیک با روشهای مذکور، ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تعداد و نوع سویه جدا شده از یک نوع پروبیوتیک تجاری، ساشه پروتکسین ریستور، با تعداد و نوع سویه درج شده بر روی محصول مطابقت داشت، اما تعداد سلولهای قابل کشت کپسول پروتکسین بالانس و محصول دیلیست با میزان جمعیت ادعا شده بر روی محصول مطابقت نداشت. در زمینه نتایج شمارش مخمرها نکته قابل توجه این بود که تنها 37 درصد سلولها قابلیت کشت بر روی محیط کشت YPG آگار داشتند، در حالیکه بررسی زندهمانی سلولها بر اساس انسجام غشای سیتوپلاسمی، حاکی از زندهمانی بیش از 87 درصد سلولها بود. سلولهای مخمری دیلیست، پایداری مطلوبی در محدوده دمایی 35-و 4 درجه سلسیوس نشان دادند. براین اساس میتوان نتیجه گرفت که استفاده از روشهای مختلف کشت و همچنین استفاده از شرایط فیزیکوشیمیایی متفاوت میتواند بر نتایج جداسازی و شمارش میکروارگانیسمها تاثیر بسیار زیادی داشته باشد، در نتیجه استفاده از روشهای مختلف جهت حصول به نتایج صحیح الزامی است. | ||
کلیدواژهها | ||
ساکارومایسس بولاردی؛ زندهمانی؛ فلوسایتومتری؛ پروبیوتیک | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 450 |