تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,341,409 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,513 |
دستهبندی ژنتیکی ایزولههای اشریشیاکلی O157:H7جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 7، شماره 4، دی 1399، صفحه 47-58 اصل مقاله (1.4 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ماندانا لطفی1؛ حسن ممتاز* 2؛ الهه تاج بخش3 | ||
1دانش آموخته دکترای میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2استاد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
چکیده | ||
باکتری اشریشیاکلی O157:H7یکی از مهمترین سویههای بیماریزای رودهای است که معمولا از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل میشود. این سویه عامل ایجاد کولیت خونریزیدهنده، سندرم HUS، ترومبوتیک سیتوپنیک پورپورا و در مواردی مرگ است. مخزن اصلی این باکتری نشخوارکنندگان هستند. هدف از این پژوهش دستهبندی ژنتیکی (ژنوتایپینگ) ایزولههای این سویه جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR است. 344 نمونه گوشت خام نشخوارکنندگان و طیور از مراکز عرضه گوشت تازه در شهرهای اصفهان و شهرکرد جمعآوری و پس از کشت و جداسازی اشریشیاکلی از آن ها، حضور سروتیپ O157:H7با استفاده از روش PCR تایید شد. جهت دسته بندی ژنتیکی ایزوله های O157:H7 جدا شده از روش RAPD-PCR استفاده شد. از مجموع 344 نمونه گوشت خام مورد مطالعه، 202 جدایه اشریشیاکلی (7/58درصد) جداسازی شد که میزان آلودگی به سویه O157:H7 در آن ها، 8/17 درصد (36 نمونه) بود.دسته بندی ژنتیکی جدایههای اشریشیاکلی O157:H7، 9 پروفایل مختلف را در میان این 36 جدایه نشان داد و قرابتی معادل 7/43 تا 100 درصد در بین ایزوله ها یافت شد. در این پژوهش تشابه مولکولی زیادی بین سویههایاشریشیاکلی O157:H7جدا شده از گوشت حیوانات مختلف در شهرهای اصفهان و شهرکرد دیده شد. همچنین مشخص شد که روش RAPD-PCR روشی ساده، سریع و ارزان جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویههای مختلف اشریشیاکلی ازجمله سویه O157:H7میباشد | ||
کلیدواژهها | ||
اشریشیاکلی O157:H7؛ RAPD-PCR؛ دسته بندی ژنتیکی؛ گوشت خام | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 355 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 427 |