تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,340,886 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,160 |
تاثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس روتری جدا شده از محصولات لبنی بر مدل رت-های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 4، دی 1399، صفحه 59-68 اصل مقاله (1.26 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
الهام امینیان1؛ الهام معظمیان* 2؛ محمد امین عدالت منش3 | ||
11. دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوریهای نوین، دانشگاه ازاد اسلامی، شیراز، ایران. | ||
2گروه میکروبشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ازاد اسلامی واحد شیراز | ||
33. گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوریهای نوین، دانشگاه ازاد اسلامی، شیراز، ایران. | ||
چکیده | ||
با توجه به شیوع روز افزون دیابت نوع2، پژوهش کنونی با هدف تاثیر لاکتوباسیلوسهای جداسازی شده از محصولات لبنی بر قندخون در رتهای دیابتی شده انجام شد. جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوسها از محصولات لبنی با استفاده از تستهای بیوشیمیایی و مولکولی انجام شد. در این پژوهش تیمار بر روی 49 راس رت نر ویستار با سـن تقریبـا 6 تا 8 هفته ای انجام شد. رتها در 7 گروه 7 تایی تقسیم بندی شدند . که در گروه مداخله از باکتریهای لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس پلانتاروم استفاده شد. در پایان 4 هفته تغییرات وزنی و قند خون رتها نسبت به گروه کنترل مثبت و کنترل منفی بررسی و اندازه گیری شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS ، آزمون کایدو یا آزمون دقیق فیشر برای مقایسۀ متغیرها انجام گردید. نتایج نشان داد در طی یک ماه که رتها تحت تاثیر باکتریهای لاکتوباسیلوس بودند حداکثر وزن در هفته چهارم و کمترین وزن در هفته اول پژوهش را داشتند. در گروههایی که مصرف همزمانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روتری را داشتند کاهش معناداری در سطح قند خون مشاهده گردید. مطالعه حاضر نشان داد که مداخله لاکتوباسیلوسها بدون تغییر رژیم غذایی و یا اعمال رژیم غذایی خاص در رتها، می تواند باعث کاهش معنادار قند خون در گروه مصرف کننده باکتری شود. با توجه به اثر باکتری های مورد مطالعه در کاهش قند خون می توان ادعا کرد که لاکتوباسیلوسها بعنوان راه درمان کمکی در بیماران مبتلا به دیابت نوع2 میتوان با انجام مطالعات بیشتر پیشنهاد نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
لاکتوباسیلوس؛ محصولات لبنی؛ تغییرات وزنی؛ قند خون؛ دیابت نوع2 | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 386 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 230 |