تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,344,306 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,386,287 |
بررسی خواص عملکردی پروتئین آبکافتی گاوماهی دریای خزر (Neogobius Caspius) توسط آنزیم فلاورزایم و تاثیر آن بر کیفیت ماست کمچرب | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 3، دوره 12، شماره 3 - شماره پیاپی 45، مهر 1399، صفحه 36-21 اصل مقاله (450.22 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2020.674131 | ||
نویسندگان | ||
راحله رضایی1؛ سکینه یگانه2؛ زینب رفتنی امیری3؛ رضا صفری4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
2دانشیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
3دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
4پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، ساری، ایران. | ||
چکیده | ||
امروزه تمایل جهت مصرف فرآوردههای کمچرب و بدون چربی خصوصاً در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی و دارای چربی خون بالا، افزایش یافته است. با توجه به اهمیت آبزیان و خواص کارکردی ویژه پروتئین آبکافتی حاصل از آن، در این مطالعه اثر پروتئین آبکافتی گاوماهی دریای خزر (Neogobiuscaspius) بر بهبود کیفیت ماست کمچرب مورد بررسی قرار گرفت. پس از آمادهسازی پروتئین آبکافتی از بافت عضله گاوماهی با استفاده از آنزیم فلاورزایم، نمونههای ماست با درصدهای مختلف پروتئین آبکافتی شامل صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 5/1درصد (v/w) تهیه گردید. درجهیآبکافت 2/0±52/47 درصد به دست آمد. بررسی خواص عملکردی پودر پروتئین آبکافتی نشان داد که پروتئین آبکافتی تولید شده از حلالیت و ظرفیت کفزایی مناسبی برخوردار است، اما از نظر ظرفیت جذب روغن و پایداری کف تقریبا ضعیف عمل کرده است. نتایج بررسی پارامترهای ماست حاکی از آن بود که افزودن پروتئین آبکافتی به آن باعث کاهش pH و افزایش اسیدیته گردید (05/0>P). بیشترین میزان ویسکوزیته را تیمار 5/1 درصد داشته است و کمترین میزان ویسکوزیته و بیشترین میزان آباندازی ماست نیز، مربوط به نمونه شاهد(صفر درصد) بوده است (05/0p <). ظرفیت نگهداری آب با افزایش غلظت پروتئین آبکافتی افزایش داشته و بیشترین مقدار مربوط به تیمار 5/1 درصد بود (05/0p <). طبق نتایج ارزیابی حسی مشاهده شد که افزودن پروتئین آبکافتی به نمونهها تاثیر مثبتی بر مزه، بو و بافت ماست تهیهشده داشته است، ولی افزودن پروتئین آبکافتی بر رنگ ماست تاثیر منفی داشته است. به طور کلی استفاده از پروتئینآبکافتی فیله گاو ماهی دریای خزر در فرمولاسیون ماست کمچرب موجب بهبود خواص کیفی محصول نهایی گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین آبکافت شده؛ گاوماهی دریای خزر؛ فلاورزایم؛ ماست کمچرب | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 185 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 203 |