تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,340,896 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,162 |
سنجش کیفی ترکیبات ثانوی اسانس گیاه دارویی Mentha piperita L. به روشهای فیزیکی بهعنوان جایگزین روش GC-MS | ||
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 31، آذر 1399، صفحه 34-50 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مژگان جمشیدیان1؛ رضا دهقانی بیدگلی* 2؛ مهرداد مرادی3 | ||
1کارشناسی ارشد نانو فیزیک، پژوهشکده نانو دانشگاه کاشان | ||
2گروه مرتع وآبخیز دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کاشان | ||
3دانشیار نانو فیزیک، پژوهشکده نانو دانشگاه کاشان | ||
چکیده | ||
هدف از این مقاله تشخیص ترکیبات اسانس نعنا فلفلی با استفاده از روش طیفسنجی رامان و مقایسه آن با روش کروماتوگرافی و همچنین ارزیابی خلوص این اسانس با استفاده از طیفسنجی FTIR و آنالیز انکسارسنجی میباشد. به این منظور، ابتدا اسانس گیاه نعنا فلفلی استخراج شد و ترکیبات اصلی آن به وسیله کروماتوگرام، منتول و منتون تشخیص داده شد. سپس با استفاده از روش سریع و کمهزینه طیفسنجی رامان که با سه دستگاه طیفسنج متفاوت مورد آزمایش قرار گرفتند، دو ترکیب منتون و منتول مشخص شد. همچنین برای ارزیابی خلوص اسانس نعنا فلفلی از روش انکسارسنجی و طیفسنج مادون قرمز (FTIR) استفاده شد، به این منظور، غلظتهای 20، 30، 40، 60، 80 و 90 درصد اسانس نعنا فلفلی به صورت دستی توسط حلال سیکلوهگزان ساخته شد. غلظتهای مختلف و نمونه اصلی توسط دستگاه انکسارسنجی و طیفسنجی مادون قرمز مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج، طیفسنجی مادون قرمز قادر به شناسایی کمی اسانس نعنا فلفلی خالص و غلظتهای رقیق شده آن نیست و فقط قادر به شناسایی کیفی مولکولهای مختلف میباشد ولی با استفاده از آنالیز انکسارسنجی، غلظتهای مختلف و نمونه خالص کاملا از هم قابل تشخیص بودند. بنابراین آنالیز انکسارسنجی و طیفسنجی رامان روشیهای سریع و کمهزینهای هستند که قادر به شناسایی ترکیبات اصلی اسانسها و تعیین درصد خلوص آنها میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ کروماتوگرافی گازی؛ طیفسنج رامان؛ رفراکتومتر؛ طیفسنجی FTIR | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 373 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 434 |