تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,913 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,654 |
مطالعه شیوع و بررسی فیلوژنتیک لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از فیله دو نوع ماهی پرورشی در شهرکرد در سال 1397 | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 7، شماره 4، دی 1399، صفحه 81-93 اصل مقاله (1.27 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل پیرعلی خیرآبادی1؛ سیده صدیقه موسوی2؛ حسن ممتاز3؛ فرزانه نیکوخواه2؛ سید پژمان حسینی شکرابی* 4؛ مهدی رئیسی5 | ||
1گروه مهندسی و علوم شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهار محال و بختیاری، ایران. | ||
2گروه مهندسی و علوم شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهار محال و بختیاری، ایران | ||
3استاد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
4دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شیلات، تهران، ایران | ||
5گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
چکیده | ||
باکتری لیستریامونوسیتوژنز میتواند ماهی و سایر آبزیان را به صورت مستقیم و غیرمستقیم آلوده کرده و درنتیجه ماهی و فرآوردههای آن بهعنوان یک حامل برای انتقال بیماری ناشی از این باکتری تلقی میشوند. از اینرو مطالعه حاضر به بررسی آلودگی ماهیان پرواری قزل آلای رنگین کمان و کپور معمولی به این باکتری و شناسایی فیلوژنتیک ایزولههای جدا شده با استفاده از روش PCR پرداخته است. در مجموع 50 نمونه ماهی تازه پرورشی شامل قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی تیرماه تا شهریورماه سال 1397 از مراکز عرضه ماهی در شهرستان شهرکرد جمع آوری شد. بر اساس آزمایشات مولکولی، از جمع 50 نمونه مورد مطالعه، 18 نمونه (36 درصد) آلوده به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز بودند که 26 و 10 درصد از نمونههای آلوده به ترتیب متعلق به قزل آلا رنگین کمان و کپور معمولی بود. از جمع 18 ایزولهی مورد بررسی 12 نمونه (66/66 در صد) مربوط به سروتیپ 4b، یک نمونه مربوط به سروتیپ و 5 نمونهی دیگر متعلق به سروتیپ بود. با توجه به نتایج مطالعه حاضر، مبنی بر آلودگی ماهیان پرورشی به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و اهمیت آن در بهداشت عمومی، لزوم اعمال نظارتهای بهداشتی مداوم و دقیق ضروری به نظر میرسد. | ||
کلیدواژهها | ||
لیستریا؛ فیلوژنتیک؛ قزل آلای رنگین کمان؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 322 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 328 |