تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,340,845 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,129 |
طراحی و ساخت حسگر رنگسنجی جدید برپایه هماتوکسیلین بهمنظور شناسایی تازگی میگو در طی مدت نگهداری | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
دوره 10، 4 (40) زمستان، دی 1399، صفحه 45-59 اصل مقاله (1.66 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2021.1913879.1294 | ||
نویسندگان | ||
سمیرا مزیدی1؛ نوید نصیری زاده* 2؛ محمد میرجلیلی2؛ مسعود روحانی مقدم3؛ محمدعلی شیرغلامی4 | ||
1دانشجوی دکتری پلیمر، گروه مهندسی نساجی و پلیمر، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران | ||
2استاد، گروه مهندسی نساجی و پلیمر، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران | ||
3دانشیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلی عصر رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
4استادیار گروه مهندسی نساجی و پلیمر، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران | ||
چکیده | ||
میگو یکی از غذاهای دریایی است که نقش زیادی در سلامتی انسان ایفا میکند. میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع خیلی زود فاسد میشود. این در حالی است که با تشخیص بهموقع و زودهنگام آن میتوان از زیانهای اقتصادی جلوگیری کرد. برای این امر، روشهای مختلفی جهت تشخیص تازگی میگو استفاده میشود که معمولترین آنها بررسی حسی و ظاهری میگو، آزمایشهای شیمیایی و میکروبی میباشند. در این پژوهش یک نشانگر رنگی با استفاده از فیلم زیستتخریبپذیر پلیوینیلالکل/ کیتوسان و بر مبنای تغییرات رنگ هماتوکسیلین در برابر pH طراحی شد. تغییرات pH، میزان بازهای نیتروژنی فرار و عوامل رنگسنجی نمونههای میگو در اثر تماس با این نشانگر رنگی موردبررسی قرار گرفت. نشانگر رنگی پیشنهادشده در پاسخ به pH دامنه رنگ متنوعی از زرد روشن تا بنفش تیره را در محیط اسیدی ملایم تا بازی قوی از خود نشان میدهد. عملکرد فیلم نشانگر پیشنهادی در تشخیص تازگی میگو به روش تماسی و غیر تماسی تأیید کرد که الزاماً نیازی نیست تا نشانگر در تماس مستقیم با میگو باشد و قابلیت آن را دارد که حتی در مجاورت میگو عکسالعمل خود را نسبت بهتازگی میگو نشان دهد. علاوه بر آن، همبستگی قوی بین مقدار کل بازهای نیتروژنی فرار ناشی از فساد میگو و مشخصههای رنگی نشانگر وجود دارد. درمجموع، میتوان بیان داشت که نشانگر حساسیت بسیار خوبی نسبت به تغییرات pH دارد و فاسدشدن میگو را با توجه به تغییر رنگ نشان میدهد. بنابراین میتوان بهراحتی آن را در بستهبندیهای هوشمند بهکار برد. | ||
کلیدواژهها | ||
میگو؛ فساد؛ نشانگر رنگی؛ هماتوکسیلین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 407 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 319 |