تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,351,802 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,392,974 |
بررسی برخی شاخصهای ایمنی و فلور باکتریایی روده در بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر (Saccharomyces cerevisia) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 31، آذر 1393، صفحه 48-58 اصل مقاله (388.92 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده ماهی قزلآلای رنگینکمان یکی از باارزشترین ماهیان پرورشی بوده که در مراحل ابتدایی رشد شرایطی ویژه و بحرانی دارد. در این پژوهش از پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر Saccharomyces cerevisiaاضافه شده در جیره غذایی در سطوح مختلف برای بررسی فاکتورهای ایمنی و فلور باکتریایی روده استفاده شد. در این پژوهش 120 قطعه بچهماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 12/0±61/3 گرم بهصورت تصادفی در 12 وان فایبرگلاس با حجم آبگیری 100 لیتر توزیع و پرورش داده شدند. این آزمایش تغذیهای برای بررسی اثر و تعیین سطح مطلوب پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر در جیره غذایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان در 3 تیمار 1 درصد پریبیوتیک، 5/1 درصد پریبیوتیک، 2 درصد پریبیوتیک و شاهد بدون پریبیوتیک، هر یک با 3 تکرار در یک طرح متعادل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شاخصهای ایمنی غیراختصاصی در خون مانند لیزوزیم و ایمنی اختصاصی مانند IgM و Ig اختلاف معنیدار آماری بین گروه تیماری تغذیه شده با 2 درصد پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر با سایر تیمارها و گروه شاهد داشتند (05/0P<). در بررسی فلور باکتریایی روده بچهماهیان بر روی محیط کشت TSA و MRS بین تیمارها اختلاف معنیدار آماری مشاهده نشد (05/0P>). اما میانگین شمارش باکتریایی در تیمار 2 درصد بیشتر از شاهد و سایر تیمارها بوده است. براساس نتایج نامبرده میتوان بیان نمود که پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر در سطح 2 درصد بهکار رفته در جیره غذایی بهدلیل افزایش قابلتوجه در شاخصهای ایمنی و فلور باکتریایی مورد بررسی، میتواند نقش مهمی در عملکرد ایمنی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان ایفا نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)؛ پریبیوتیک؛ دیواره سلولی مخمر (Saccharomyces cerevisia)؛ شاخص ایمنی؛ فلور باکتریایی روده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 20 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 33 |