تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,543,196 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,611,641 |
کاهش سم آفلاتوکسین M1 از شیر با استفاده از باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس لاکتوباسیلوس پلانتاروم و مخمر ساکارومایسیس بولاردی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 4، دی 1400، صفحه 12-24 اصل مقاله (571.18 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2021.683006 | ||
نویسندگان | ||
رضا خدیوی بروجنی1؛ ودود رضویلر2؛ سید امیر علی انوار* 3؛ بهروز اکبری ادرگانی4 | ||
1دانشجوی دکتری تخصص، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
2استاد گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
3استادیار گروه بهداشت موادغذایی،دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
4مرکز تحقیقات آزمایشگاهی دارو و غذا، سازمان دارو و غذا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
این تحقیق بر روی حذف سم افلاتوکسین ام1 در2 غلظت 5/0 و 75/0 نانوگرم درمیلی لیتر از محیط شیربازسازی شده ازطریق اضافه کردن سه پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus، L. plantarum و Saccharomyces boulardii در تراکمهای 107 و CFU/ml 109 ، در دمای 4 و 37 درجه سانتیگراد به مدت 30 و 90 دقیقه زمان هدفگذاری شد.عمکرد باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس در حذف سم افلاتوکسین ام1 در غلظت CFU/ml 107 و 75/0 نانوگرم در میلی لیتر، در دمای oC 37 (شکل 1)، پس از 90 دقیقه مواجهه مشاهده شد (79/3±31/64 درصد) که بدون اختلاف معنیداری (05/0p>). از مقدار مورد نظر در زمان 30 دقیقه (00/5±86/63) ثبت گردید. بیشترین درصد میانگین برآوردی حاشیهای حذف سم افلاتوکسین ام1 از محیط شیر در دمای 4 درجه سانتیگراد متعلق به لاکتوباسیلوس پلانتاروم در دقیقه 90 تحقیق بود (79/3±46/71 درصد) کهبا مقدار آن در 30 دقیقه اول (00/5±73/36) تفاوت معنی داری داشت (05/0p) نسبت به دقیقه 30 ام تحقیق (00/5±55/91) درصد بالایی از سم افلاتوکسین را به خود متصل نمود. از این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که در کاهش میزان سم افلاتوکسین ام1 در دمای یخچال، باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم مناسب است و ساکارومایسیس بولاردی در تراکم CFU/ml 109 در دمای 37 درجه سانتیگراد میتواند در کاهش سم افلاتوکسین ام1 به میزان تقریبی 100% در محیط شیر موثر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
افلاتوکسین M1؛ شیر؛ لاکتوباسیلوس رامنوسوس؛ لاکتوباسیلوس پلانتاروم؛ ساکارومایسیس بولاردی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 444 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 213 |