تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,006 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,619 |
بررسی فراوانی سویههای استافیلوکوکی جدا شده از مواد غذایی مختلف و الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی آنها در اصفهان در سال 95-1394 | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 3، آذر 1400، صفحه 30-43 اصل مقاله (694.19 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2021.683638 | ||
نویسندگان | ||
سینا مباشری زاده* 1؛ لاله هویدا2؛ بهروز عطایی3؛ سودابه رستمی1؛ عباس داعی3 | ||
1مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
3مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
در کشورهای در حال توسعه حضور و تنوع گونههای مختلف استافیلوکوکوس در مواد غذایی به طور گسترده مطالعه نشده است. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع گونههای استافیلوکوکوس در مواد غذائی متنوع و ارزیابی الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی آنها در شهر اصفهان بود. تعداد 194 نمونه مختلف مواد غذایی از مناطق مختلف شهر اصفهان جمع آوری شد و از نظر وجود گونههای متنوع استافیلوکوکوس مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات فنوتیپی برای جداسازی اولیه و بررسی توالی ژن16SrRNA به منظور شناسایی گونهها انجام شد. الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی نمونهها با روش انتشار دیسک در سطح آگار نیز مورد بررسی قرار گرفت. از مجموع 194 نمونه مواد غدائی، 92 جدایه (5/47 درصد) کوکسی گرم مثبت شناسایی و جداسازی شد. از این بین، 84 جدایه استافیلوکوکوس، 7 جدایه ماکروکوکوس و یک جدایه میکروکوکوس تشخیص داده شد. بیشترین فراوانی جدایههای استافیلوکوکوس جدا شده مربوط به جدایههای استافیلوکوکوس اورئوس با فراوانی 25 درصد (84/21)، استافیلوکوکوس ویتولینوس 5/15 درصد (84/13) و استافیلوکوکوس سوکسینوس 9/11 درصد (84/10) بود. بیشترین مقاومت نسبت به پنی سیلین (5/ 59 درصد) و تتراسایکلین (2/0 درصد) و کمترین میزان مقاومت در برابر لووفلوکساسین، ریفامپیسین، جنتامایسین و سیپروفلوکساسین تشخیص داده شد. بررسی گونههای استافیلوکوکوس برای تحقیقات اپیدمیولوژی اهمیت دارد. همچنین تشخیص مقاومت آنتیبیوتیکی در گونههای استافیلوکوکی جداشده از مواد غذایی نشان میدهد که مواد غذایی به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامتی افراد جامعه و پراکندگی هرچه بیشتر مقاومت آنتیبیوتیکی میباشد. با انجام روش16SrRNA شناسایی گونههای | ||
کلیدواژهها | ||
استافیلوکوکوس؛ مواد غذایی؛ مقاومت آنتی بیوتیکی؛ بررسی توالی .DNA | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 255 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 146 |